Teknoloji

YouTube videolarında popülaritenin anahtarı: Çocuklar

youtube orijinal icerik reklam

Pew Research Center tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, YouTube‘da başarılı olmanın dikkat çekici formüllerinden birini gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre; 13 yaşın altında çocukların göründüğü YouTube videoları, çocuksuz videolara kıyasla üç kat daha fazla izleniyor.

2018’in sonları itibarıyla YouTube’da 250 binden fazla abonesi olan bazı popüler kanalları mercek altına alan Pew, bu kanalların 2019’un ilk haftası boyunca yayınladığı videoları analiz etti. Analiz edilen İngilizce videoların küçük bir kısmı çocuklara yönelik olsa da, bu videoların izlenme sayısının diğer videoların ortalama izlenme sayısının üstünde olduğu belirtildi. 13 yaş altında bir çocuğun göründüğü videoların izlenme sayısının ise diğer videoların ortalamasını üçe katladığına dikkat çekildi.

YouTube tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin Pew tarafından uygulanan metodoloji ve alınan sonuçlarla ilgili olarak yorum yapamayacağı belirtildi. Aynı açıklamada; YouTube’daki en popüler videoların komedi, müzik, spor ve “nasıl yapılır?” gibi kategorilerde olduğunun da altı çizildi.

YouTube videolarında çocukları kullanmak pek çok kanal sahibinin başvurduğu bir yöntem. Platformdaki en popüler kanallardan biri olan The Ace Family, üç yıldan kısa bir süre içinde 16 milyon aboneye ulaşmış durumda. Jake Paul ise dört yaşındaki çocuklarıyla video çekebilmek için bir aileye kendisinin yanında taşınmalarını önermişti.

YouTube’un mevcut hizmet koşullarında platformun 13 yaşın altındaki çocuklar için uygun bir mecra olmadığı belirtiliyor. Şirket, çocuklar için “daha güvenli bir ortam” olarak tanımladığı YouTube Kids’i öneriyor.

İLGİLİ HABERLER