Teknoloji

OnePlus TV önümüzdeki ay yurt dışında satışa sunulacak

oneplus tv

OnePlus, bundan yaklaşık bir yıl önce bir TV üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şirketin kurucusu Pete Lau, söz konusu TV setinin önümüzdeki ay itibarıyla resmen gözler önüne çıkacağını duyurdu.

Lau’nun OnePlus forumundaki paylaşımı, pek fazla teknik detay barındırmıyor. Televizyonun Android TV platformunu destekleyeceği ve 43 ile 75 inç olmak üzere iki boyut seçeneğinin bulunacağı, daha önce Bluetooth SIG dosyalarında ortaya çıkmıştı. Lau bu konulara değinmezken, TV’nin ilk etapta Hindistan’da satışa sunulacağını söylemekle yetindi. OnePlus kurucusunun açıklaması, şirketin ilk TV’sinin diğer ülkelerde çıkışının zaman alacağını düşündürüyor.

Lau, yazısında şu ifadeleri kullandı: “OnePlus TV’yi Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin’de piyasaya sürmek için de oldukça sıkı çalışıyoruz. Yerel ve bölgesel içerik sağlayıcılarla gerekli anlaşmaları yapar yapmaz bunu gerçekleştireceğiz.”

Daha önce internete sızan bir belgeye göre, OnePlus TV’nin 43 inçlik versiyonu Hindistan’da satılacak. 75 inçlik model ise ABD ve Çin’de raflarda olacak.

OnePlus için TV üretimi iddialı bir iş mi?

Henüz bir girişim olarak nitelendiren OnePlus için TV üretmek iddialı bir iş gibi görünebilir. Ancak OnePlus’ın aynı zamanda Oppo ve Vivo’nun da sahibi olan BBK Electronics gibi büyük bir şirketin çatısı altında olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER