Teknoloji

YouTube aylık ücret karşılığında işleyen video abonelik servisi çıkarabilir

youtube-yeni-logo-290813

YouTube çok yakından en iyi orijinal içerikleri içn abonelik seçeneğini sunabilir. Variety’nin bir haberinde yer alan yoruma göre, Google’ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi kendine ait isteğe bağlı video servisi aboneliğini kurmak için fizibilite çalışmaları yapıyor. Servisin bir parçasının da belirli video içeriklerini reklamsız olarak izleme olanağı sunmak oluğuna işaret ediliyor. Bu, YouTube Originals etiketi altında sunulan, YouTube yıldızlarının hazırladığı videolar için de geçerli olabilir.

Eğer bu tarz bir servis kullanıma sunulursa, bu servisin YouTube’un geçtiğimiz aylarda çıkardığı; ayda 7.99 dolarlık ücret karşılığında Google Play Müzik servisinden ücretsiz müzik dinleme ve belirli müzik kliplerine reklamsız erişim gibi imkanları barındıran YouTube Music Key ile benzer şekilde işlemesi bekleniyor. Bu arada söz konusu video servis dedikodusunun kaynağı YouTube ile video içerik üretimi için işbirliği yapan bir şirkette çalışan üst düzey yönetici.

Vimeo, Hulu ve benzeri video sitelerinin çeşitli abonelik modelleri bulunuyor ve bu durum YouTube’u da biraz kendi abonelik servisini çıkarması yönünde zorluyor. Yukarıda sözünü ettiğimiz rakipler, çeşitli video içerik yapımcılarını ve YouTube yıldızlarını videolarını kendi sitelerinde barındırmaları ve bunun karşılığında reklam gelirlerinin daha büyük bir dilimini almaları şeklinde tekliflerle çekmeye çalışıyor. YouTube dedikodusu yapılan video abonelik servisiyle içerik yapımcılarına daha fazla gelir imkanı sağlayabilir, ayrıca kendi mali yapısını daha da güçlendirebilir.

İLGİLİ HABERLER