Teknoloji

Yeni MacBook Pro standart USB girişlerini barındırmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni macbook pro taslakApple’ın 2016 sona ermeden yeni bir MacBook Pro’yu tanıtacağına dair söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin geçtiğimiz ay iPhone 7 modellerini görücüye çıkaracağı etkinlikte Mac’lerden bahsedilmemişti. Apple’ın 27 Ekimde bir etkinlik düzenleyerek yeni Mac modellerini tanıtacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Macotakara sitesinde yer alan bir haber de bu iddiayı doğruluyor. Söz konusu etkinlikte yeni MacBook Pro ile birlikte 13 inç ekranlı yeni MacBook Air’in de görücüye çıkacağı iddia ediliyor.

Apple’ın en yeni MacBook Pro modelinde geleneksel USB girişlerine ve MagSafe şarj girişine yer vermeyeceği söyleniyor. Şirketin bunların yerine cihaza USB Type-C ve Thunderbolt girişleri yerleştireceği konuşuluyor. Bu karar potansiyel MacBook Pro sahiplerini şaşırtsa da, Apple aynı stratejiyi 12 inç ekranlı MacBook’da da uygulamıştı. Pek çok kişi Apple’ın bilgisayara birden fazla USB Type-C girişi yerleştirmesi ve kulaklık jakını da muhafaza etmesini öngörüyor.

Yeni MacBook Pro dinamik tuşlar sunan OLED şeritli klavye barındıracak

Apple’ın yeni nesil MacBook Pro’da klavyeye “Dinamik İşlev Sırası” olarak nitelenen dokunmatik bir OLED şerit eklemesi bekleniyor. Bu şerit sayesinde tuşlar dinamik bir yapı kazanıyor ve uygulamalara özgü işlevler sunuyor. Apple’ın daha düz bir klavye sunmak adına MacBook Pro’yu da geçmiş nesillere göre incelteceği söyleniyor.

Macotakara’nın haberine göre, Apple 11 inç ekranlı MacBook Air’e veda edecek. Apple’ın yeni MacBook Air’e de USB Type-C girişi ekleyeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER