Teknoloji

Xiaomi de Samsung gibi uygulama hızlarında kısıntıya gitmiş olabilir

xiaomi mi 11 özellikleri donald trump

Görünüşe göre Samsung, cihazlarında uygulamaların hızını kısıtlama yoluna giden tek şirket değil. En son gelen haberler, Xiaomi’nin Mi 11’deki belirli uygulamaları yavaşlatıyor olabileceğini gösteriyor. En azından GeekBench uygulamasının kurucularından John Poole’un birkaç popüler oyun üzerinde Xiaomi Mi 11 ile bazı testler yaptıktan sonraki paylaşımları bunu işaret ediyor.

Poole, yakın zamanda Xiaomi’nin performans kararlarını uygulama tanımlayıcılarına dayalı olarak verdiğini iddia etti. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Geekbench çalıştıran bir Xiaomi Mi 11’in ve Fortnite olarak gizlenmiş Geekbench çalıştıran aynı cihazın sonuçlarını karşılaştırdı. Bu testler, Xiaomi Mi 11’in Fortnite ve Genshin Impact gibi diğer oyunları çalıştırırken tek çekirdekli performansını yüzde 30 kadar düşürdüğünü ve çok çekirdekli puanların yüzde 15 daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Xiaomi, Cortex-1 tabanlı çekirdeğin sürekli yük altında çalışmaya devam etmesine yardımcı olmak için bu uygulamaların hızını kısmaya karar vermiş olabilir. Bu, herhangi bir ısınma sorununu önlemeye ve pil ömrünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Xiaomi, Mi 11’i Ocak 2021’de piyasaya sürdü, bu da piyasada bir yıldan fazla olduğu anlamına geliyor. Şirketin Mi 11’in piyasaya sürülmesinden bu yana bu uygulamaları kısıtlayıp kısıtlamadığından veya bu değişikliği telefonun piyasaya sürülmesinden bu yana aldığı birçok güncellemeden biriyle mi yapmaya karar verdiğinden emin değiliz. Şimdi, Xiaomi Mi 11 serisinden daha fazla cihazın da aynı yöntemi uygulayıp uygulamadığını bekleyip görmemiz gerekiyor.

Sonuç olarak belki, Xiaomi’nin de Samsung’un adımlarını izleyip kullanıcılarından özür dilediğini ve sonrasında güç gerektiren uygulamaları kısma özelliğini güncellemelerle devre dışı bırakma imkanını sunmaya başladığını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER