Teknoloji

Samsung CEO’sundan uygulama yavaşlatma özrü

samsung

Samsung Başkan Yardımcısı ve CEO’su Jong-Hee Han, şirketin GOS adını taşıyan bir yazılımla bazı uygulamaları yavaşlattığının ortaya çıkması üzerine şirketin kullanıcılarından özür diledi.

Şirketin yıllık hissedar toplantısında konuşan Jong-Hee Han, müşterilerinin endişelerini göz ardı ettiklerini ve bir daha böyle bir durumun tekrarlanması için müşterilerini daha iyi dinleyeceklerini dile getirdi.

Oyun Optimizasyon Servisi (GOS) adını taşıyan yazılım, Samsung’un en yeni Galaxy S serisi telefon ve tabletleri ile bazı eski amiral gemilerinde yüklü olarak geliyordu. Söz konusu yazılımın oyun oynarken sistem performansına ince ayar çekmek ve pil ömrünü uzatmak için tasarlandığı belirtilse de, yazılımın 10 bine yakın uygulamanın performansını sınırlandırdığı ortaya çıkmıştı.

Kullanıcılara GOS servisini devredışı bırakma imkanının sunulmaması da işleri Güney Koreli şirket için daha kötü hâle getirmişti. GOS’un Geekbench gibi performans ölçümü uygulamalarını kapsam dışında bıraktığının ortaya çıkmasının ardından son dört nesil Galaxy S serisi telefonlar ve Galaxy Tab S8 Geekbench’in veri tabanından çıkarılmıştı.

Samsung, ana vatanı Güney Kore’de Galaxy S22 serisi için GOS’un işlemci ve ekran kartı performansını kısıtlamasının önüne geçen bir güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Benzer bir güncellemenin yakında daha eski Galaxy S serisi telefon ve tabletlere gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER