Teknoloji

Xiaomi: Şeffaf ekran altı kamera teknolojisi henüz hazır değil

xiaomi

Xiaomi, ekranın altına yerleştirilen kamera teknolojisi üstünde çalıştığını ve bunun için gerekli patentleri aldığını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Ancak bu teknolojinin bir telefonda kullanılması için tahmin edilenden biraz daha uzun beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Xiaomi’nin başkan yardımcısı Lu Weibing, Weibo’da yaptığı paylaşımda ekran altı kamera teknolojisinin henüz çözüme kavuşturulamayan bazı sorunlarının olduğunu belirtti. Günümüzde pek çok akıllı telefonun standart olarak 400 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran taşıdığını belirten Weibing, bu ekranların kamera sensörüne ışık erişimini önemli ölçüde etkilediğini ve bunun da görüntü kalitesini düşürdüğünü belirtti.

Ön kameranın bulunduğu bölümdeki alanın piksel yoğunluğunu azaltmak bir çözüm olsa da; bunun da kamera bölümünün ekran üzerine yerleştirilen bir yama gibi görünmesine yol açabileceği belirtiliyor. Xiaomi’nin ilk duyurusu heyecan verici olsa da, henüz uygulanabilirlikten uzak görünüyor.

Xiaomi ile aynı zamanda Oppo da ekran altı kamera teknolojisini duyurmuştu. Oppo’dan da uzun süredir bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. HMD Global’in ise Nokia 9.2 PureView’de bu tarz bir teknolojiye yer vereceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER