Teknoloji

Nokia 9.2 PureView için heyecan verici iddia

nokia 9.2 pureview

Nokia 9 PureView, geçtiğimiz yıl şubat ayında görücüye çıkmıştı. İlk etapta akıllı telefonun Nokia 9.1 PureView adını taşıyacağı söylense de, HMD Global’ın daha sonra bu planda değişikliğe gittiği ve telefonu daha sonra Nokia 9.2 PureView adıyla piyasaya süreceği belirtilmişti.

İnternete düşen yeni bir sızıntı, Nokia 9.2 PureView’le ilgili dikkat çekici bir iddiayı ortaya koyuyor. HMD Global’ın yeni amiral gemisi telefonunda ön kameranın ekranın içine yerleştirileceği iddia ediliyor.

Ekranın altına yerleştirilecek kamera teknolojisine dair ilk hamleler Çinli akıllı telefon üreticilerinden gelmişti. Xiaomi ve Oppo, bu konudaki ilk hamlelerini geçtiğimiz yıl haziran ayında kamuoyuyla paylaşmıştı.

Nokia 9.2 PureView ne zaman tanıtılacak?

Bu teknolojide kamera aktif hâle getirildiğinde kameranın üstündeki alan şeffaflaşıyor. Böylelikle selfie çekmek mümkün hâle geliyor. Söz konusu çözüm sayesinde çentiğe, kamera delikli ekrana veya açılır kamera mekanizmasına ihtiyaç kalmaması amaçlanıyor.

Bu iddia heyecan yaratsa da, Nokia 9.2 PureView’in çıkışının 2020’nin sonbaharına ertelendiği söyleniyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunması bekleniyor. HMD Global’ın Nokia 9 PureView’de kullandığı Light kamera teknolojisine Nokia 9.2 PureView’de yer vermeyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER