Teknoloji

Nokia’nın sıradaki amiral gemisinin çıkışı hakkında yeni iddia

nokia 9 pureview dxomark 10

2019’un başlarında tanıtılan Nokia 9 PureView, 2018 model bir Snapdragon işlemci taşıması nedeniyle beklenen etkiyi oluşturamamıştı. Görünen o ki, HMD Global bu durumun bir kez daha tekrarlanmasını engellemek istiyor. İnternette dolaşan bir iddiaya göre, Nokia’nın yeni amiral gemisi telefonunun çıkışı işlemci değişikliği nedeniyle sonbahara ertelendi.

Nokia’nın yeni akıllı telefonunun 9.2 adını taşıyacağı söyleniyor. Henüz ortada 9.1 bile bulunmadığı için bu iddia kulağa biraz tuhaf geliyor. 9.1’in önce 2019’un son çeyreğinde çıkacağı iddia edilmiş, ancak daha sonra bu tarih 2020’nin ikinci çeyreği olarak değiştirilmişti. Ancak bu konuda HMD Global cephesinden şimdiye kadar resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatmak gerekiyor.

Daha önce çıkan dedikodularda Nokia’nın telefonunda Qualcomm Snapdragon 855 işlemcinin bulunacağı iddia edilmişti. Cihazın 5G uyumlu versiyonunun ise Snapdragon 855+ işlemci taşıyacağı öne sürülmüştü. Mevcut dedikodularda ise telefonun Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle 5G desteği sunacağı söyleniyor.

Nokia Snapdragon 765 işlemcili bir telefon da hazırlıyor

HMD, Snapdragon 765 ile 5G destekli bir orta sınıf telefon sunacağını daha önce açıklamıştı. Şirketin bu duyuruda kullandığı görselde belli belirsiz de olsa üç lensli bir kamera sistemi görülmüştü.

Nokia’dan henüz yeni amiral gemileri konusunda somut bir işaret gelmiş değil. Ancak yılın ilerleyen günlerinde HMD Global’ın daha belirgin açıklamalar yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER