Manşetler

Nokia 9 PureView Ön İnceleme – Video

nokia 9 pureview dxomark 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia 9 PureView, MWC 2019’un beklenen flaş Android telefonlarından bir tanesiydi. Dün HMD Global tarafından düzenlenen etkinlikte resmiyet kazandı. Nokia’nın Light adlı şirketle birlikte çalışarak geliştirdiği kamera sistemine sahip olan bu telefon, Zeiss optik gücünden yararlanmayı sürdürüyor.

Telefonun beş arka kamerasının performansı hakkında bir yorum yapmak için henüz erken. Çünkü standda yer alan demo ürünler henüz hazır olmayan bir sürüm barındırıyor ve kamera uygulaması da çekim modu geçişlerinde hafif takılarak çalışıyor. Yine de, odaklama ve çekim hızının gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Arkadaki 12 megapiksel kameralardan üçü monokrom sensörlü, bu da daha keskin sınırların elde edilmesini sağlıyor. İki adet renkli sensör ise geniş dinamik aralıklı, yani daha canlı fotoğrafların çekilmesini mümkün kılıyor.

Nokia bu telefonu Snapdragon 855 yerine Snapdragon 845 ile çıkarmayı tercih etmiş. Bu durum performans konusunda takıntılı olanları biraz rahatsız edebilir. Ancak bu telefonu kamera sistemi için tercih etmeyi düşünenlere pek rahatsızlık vermeyecektir. Telefonun 5.99 inç QHD AMOLED ekranı gayet canlı ve parlak görüntüler sunuyor. Çentik sevmeyenler için iyi haber, Nokia 9 PureView’da çentik yok.

Telefonun tasarımında ergonomi ön planda, büyük ekranlı olmasına rağmen rahatlıkla kavranıyor. Bunda kenarlara doğru kavis yapan arka yüzünün ve sürtünmesi yüksek cam yüzeyinin de etkisi bulunuyor. Telefonda tek hoparlör var, bunun ses çıkışı yüksek, ancak stereo hoparlörlü amiral gemisi telefonların arttığı bir ortamda bir hoparlör daha güzel olurdu.

Nokia 9 PureView’ın yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyoruz. O zaman daha detaylı biçimde inceleme ve deneyimleme fırsatı buluruz.

İLGİLİ HABERLER