Manşetler

Nokia 9 PureView beş arka kamerasıyla yeni bir dönemin kapısını açıyor

nokia 9 pureview

HMD Global‘ın uzun süredir beklenen yeni amiral gemisi Nokia 9 PureView sonunda resmen gözler önüne çıktı. Sızıntılarda da görüldüğü gibi beş arka kamera barındıran cihaz, akıllı telefon pazarında kendisine özel bir konum elde etmeyi anında başarıyor.

HMD Global, Nokia 8’in arka kamerasında geniş açı, zoom, optik görüntü sabitleme gibi konulara önem vermişti. Nokia 9 PureView’de ise farklı bir fotoğrafçılık yaklaşımı tercih edilmişe beniyor. Öncelikle beş arka kameranın hepsinde Zeiss’ın lenslerinin ve Sony’nin görüntüleme sensörlerinin bulunduğunu belirtmekte fayda var. 12 megapiksel çözünürlüklü beş kameranın üçünde tek renkli monokrom sensör bulunurken, ikisinde renkli RGB sensör yer alıyor. Flaşın ve Time of Flight sensörünün de varlığıyla akıllı telefonun arkasındaki yuvarlak sayısı yediye çıkıyor.

HMD Global, Nokia 9 PureView’in arka kamerası için Light ile çalıştı. Light ismini 16 adet lens barındıran L16 isimli kamerasıyla duyurmuştu. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 6 GB RAM eşlik ediyor.

Snapdragon 855’li amiral gemisi telefonların çıktığı bir ortamda HMD Global’ın Snapdragon 845 tercihinin garip göründüğü bir gerçek. Beş arka kamera için gerekli işlemci gücünü sağlamak adına Qualcomm ile yakın bir mesai yürüten HMD Global, Snapdragon 855’i beklemek telefonun çıkışını geciktireceği için Snapdragon 845’te kalmayı seçmiş.

Kameradaki tüm lensler aynı anda görüntüyü yakalayabiliyor. Light’ın algoritmaları, bu kameralarla toplanan yoğun miktarda veriyi işliyor. Monokrom sensörler detayları yakalarken, RGB sensörler fotoğraflara renk bilgisini ekliyor. Tüm bu verilerle diğer akıllı telefonlara kıyasla daha yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraflara ulaşmak mümkün oluyor.

Kamera aynı zamanda hangi lensleri kullanacağını da seçebiliyor. Böylelikle toplanan verilerle 60 megapiksel ya da 240 megapiksellik fotoğraflar oluşturulabiliyor. Beş lense sahip olmak, Nokia 9 PureView’e farklı ayarlarda kareler yakalama fırsatını da veriyor. Böylelikle HDR gibi özellikler için daha fazla veri elde edilebiliyor. Akıllı telefon ile RAW formatında çekilen fotoğraflar da düzenlenebiliyor.

Nokia 9 PureView, beş arka kamerası dışında Nokia markalı diğer akıllı telefonlarda çok farklı görünmüyor. 6000 serisi alüminyumla kaplı olan akıllı telefonun hem arkası hem de önü Gorilla Glass ile korunuyor. Sadece “Gece Yarısı Mavisi” isimli bir renk seçeneği bulunan telefon, IP67 dayanıklılık sertifikasına da sahip.

5.99 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü OLED ekran taşıyan telefon, HDR desteği de sunuyor. Parmak izi tarayıcısı ekranın altına entegre edilmiş. Telefona enerjisini veren 3320 mAh pil kablosuz olarak doldurulabiliyor. Buna ek olarak, kablolu şarjda da Qualcomm Quick Charge 3.0 desteği mevcut. 5G döneminin kapıları açılsa da, Nokia 9 PureView’in bu şebekeyi desteklemediğini belirtmekte fayda var. Android One programı kapsamındaki telefon, kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkacak.

Nokia 9 PureView ne zaman satışa sunulacak, fiyatı ne kadar?

Nokia 9 PureView, mart ayı itibarıyla satışa sunulacak. Akıllı telefonun yurt dışındaki fiyat etiketinde 699 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER