Teknoloji

Nokia 9 PureView DxOMark testinde beklentileri karşılayamadı

nokia 9 pureview dxomark 10

Nokia 9 PureView, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmış ve taşıdığı kamera sayısıyla dikkat çekmişti. Nokia’nın güçlü PureView markasının mirasını yaşatmaya istekli olan HMD Global, beş arka kamera taşıyan cihazla yüksek kaliteli fotoğraflar vadetmişti. Akıllı telefonların kameralarını mercek altına alan DxOMark tarafından yapılan inceleme, HMD Global’ın bu hedefine pek yaklaşamadığını gösteriyor.

Nokia 9 PureView’de Light’ın kamera teknolojisi ve Carl Zeiss’ın ünlü lensleri bir arada bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü ve f/1.8 diyafram genişlikli beş kamera yer alıyor. HMD Global, bu sistemle beş sensörden alınan verileri birleştirmeyi ve daha yüksek kaliteli görsellere ulaşmayı hedeflemişti.

Ancak bu plan, pratikte pek de iyi işlememiş gibi görünüyor. Nokia 9 PureView’in arka kamera sistemi sadece düşük pozlama yapılmış veya doygunluk seviyesi düşük telefonlarda devreye giriyor gibi görünüyor. Otomatik odaklama makul bir performans sergilerken, detay seviyesi de “takdire şayan” olmaktan öteye gidemiyor. Beş arka kamera tek bir fotoğraf oluşturduğunda detay seviyesinin en üst noktada olması bekleniyor. Bokeh uygulaması geçer not alan telefon, zum konusunda ise sınıfta kaldı.

Nokia 9 PureView DxOMark testinden kaç puan aldı?

Video kayıt konusunda ise işler biraz daha kötüye gidiyor. Sadece bir kamera kayıt gerçekleştirdiği için görüntü kalitesi biraz daha aşağıya iniyor. Pozlama kalitesi mevcut amiral gemilerinin altında kalırken, detay gösteriminde de sorun yaşanıyor. Sabitleme ve gürültü önleme iyi işlese de, bunlar telefonun video puanının yukarı çekilmesine yetmiyor.

Nokia 9 PureView, DxOMark testinden 85 puan aldı. Bu puan, iki yıl önceki amiral gemilerinin seviyesinde. HMD Global, Android güncellemeleri konusunda iyi bir performans sergilese de, mobil fotoğrafçılık performansını artırması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER