Teknoloji

Nokia 9 PureView için en net bilgiler Google’dan geldi

Nokia 9 PureView hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun HMD Global’ın ürün portföyünde “amiral gemisi” unvanını alıp alamayacağı konusunda bazı soru işaretleri bulunuyordu. Ancak yeni bir sızıntı, bu konudaki tüm şüpheleri masadan kaldırıyor.

Nokia 9 PureView’in özellik listesi, Google’ın Android Enterprise internet sitesinde cihazı önden gösteren bir fotoğrafla birlikte paylaşıldı. Bu paylaşım daha sonra kaldırılsa da, ekran görüntülerinin başka internet sitelerinde yayınlanması engellenemedi.

Listeye göre, Nokia 9 PureView’de 6 inç büyüklüğünde 18:9 görüntü oranına sahip bir ekran bulunuyor. Paylaşılan fotoğrafa göre, akıllı telefonda çentik yerine ekranın üstünde ve altında çerçeve alanının tercih edildiğini gösteriyor. Google’ın paylaşımında telefonun arkası görülmese de, kaynaklar cihazın beş lensli bir arka kamera modülü taşıdığını belirtiyor.

nokia9 pureviewGoogle’ın sayfasında Nokia 9 PureView’in işlemcisi konusunda bilgi verilmiyor. Ancak işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Daha önce çıkan haberlerde Nokia 9 PureView’de Snapdragon 845’in tercih edileceği, takipçisinin ise X50 5G modemi opsiyonel bir seçenek olarak sunacağı öne sürülmüştü.

Google’ın paylaşımına göre, Nokia 9 PureView parmak izi tarayıcısı ve NFC desteğiyle gelecek. Akıllı telefonun kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacağı söyleniyor. Nokia’nın yeni telefonunun da Android One programının kapsamında olacağı belirtiliyor. Bu bilgileri doğrulamak içinse 2019 Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC 2019) beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER