Manşetler

Xiaomi’den Oppo’ya anında cevap

xiaomi

Oppo’nun ekranın içine yerleştirilen ilk kamerayı duyurmasından saatler sonra rakiplerinin yanıtları da gelmeye başladı. Bu konuda elini en çabuk tutan şirket ise Xiaomi oldu. Şirketin başkanı Lin Bin, Xiaomi Mi 9’un ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş versiyonunu gösteren bir videoyu Weibo‘da paylaştı. Söz konusu video daha sonra Xiaomi’nin Twitter hesabında da yayınlandı.

Bu paylaşım, Mi 9’un yeni versiyonunda çentiğe, ekran üstünde bir deliğe veya açılır selfie kamerasına ihtiyaç olmadığını gösteriyor.

Xiaomi’nin yeni teknolojisinin nasıl işleyeceği şu an için tam olarak bilinmiyor. The Phone Talks‘un haberine göre; Xiaomi’nin kısa süre önce yaptığı bir patent başvurusu, benzer bir işlevi işaret ediyor. Söz konusu patent dosyasında iki adet sırayla çalışan ekran parçası bulunuyor. Bu sayede ışık kamera sensöründen geçebiliyor.

Xiaomi’nin prototipi çalışıyor gibi görünse de, bu teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Xiaomi mart ayında da katlanabilir telefonu için Weibo’da benzer bir tanıtım yayınlamıştı. Ancak aradan neredeyse 3 ay geçmesine rağmen, henüz şirketten katlanabilir telefonla ilgili bir detay paylaşılmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER