Manşetler

Oppo’dan çentik, kesik ve çerçeveleri ortadan kaldıracak adım

oppo

Oppo kamera teknolojileri konusunda yürüttüğü yenilikçi çalışmalarla tanınıyor. Farklı kamera teknolojilerinin kullanıldığı veya test edildiği prototipler geliştirmek için ciddi bir mesai harcayan şirket, önemli bir işe daha imza atmış gibi görünüyor. Oppo’nun resmi Twitter hesabından paylaşılan video, dünyanın ekranın içine yerleştirilen ilk kamerasını gösteriyor.

Sadece 15 saniye uzunluğundaki videoda, çerçevesiz ekranının üstünde çentik veya kesik bulunmayan bir telefon görülüyor. Bir yüzeyin üzerinde duran telefonun kamera uygulaması açıldığında ön kameranın ekranın içine yerleştirildiği anlaşılıyor. Kameranın yakaladığı görüntünün ekranın tamamına yansımaması, kameranın ekranın üst kısmında bulunduğunu gösteriyor.

Oppo’nun ön kamerayı ekranın içine yerleştirmeyi başaran ilk üretici olabileceği öngörüsünü geçtiğimiz ay Ben Geskin ortaya atmıştı. Bu öngörü, haziran ayının henüz ilk günlerinde doğrulanmış oldu.

Engadget‘ın haberine göre, videoyu ilk olarak Oppo başkan yardımcısı Brian Shen, Weibo’da paylaştı. Shen, videoyu paylaşırken şu ifadeleri kullandı: “Şu aşamada ekranın içine yerleştirilen kameraların normal kameralarla aynı performansı sergilemesi zor görünüyor. Optik kalitede bazı kayıplar söz konusu. Ancak hiçbir yeni teknolojinin yola kusursuz biçimde çıkmadığını belirtmemiz gerekiyor.

Oppo, süper hızlı VOCC şarj teknolojisi ve periskop zoom kamera gibi yeniliklere imza atarak adını duyurmuştu. Söz konusu yeniliklerin hepsi zaman içinde şirketin telefonlarında kullanıldı. Dolayısıyla ekranın içine yerleştirilen ön kameranın da günün birinde gerçek bir üründe kullanılma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Bunun ne zaman olacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil.

İLGİLİ HABERLER