Teknoloji

Xiaomi Mi Play dairesel kamera çentiği ve uygun fiyatla geliyor

xiaomi mi play

Çinli telefon üreticisi Xiaomi yeni bir Android telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Xiaomi Mi Play, yeni bir çentik tarzıyla geliyor. Bu cihazda kamera için, Samsung ve Huawei‘nin cihazlarında gördüğümüz gibi ekrana delik açılmıyor, onun yerine dairesel kamera çentiğine yer veriliyor. Bu çentik üstte ortaya hizalanmış ve belirgin biçimde görülüyor.

Telefonun arkasında da Apple’ın iPhone X ve Xs modellerinde gördüğümüz gibi düşey yönde hizalanmış iki adet arka kamera bulunuyor. Mor ve kırmızı gradyan renk seçenekleriyle de bu cihazlar epey şık ve modern görünüyor.

Teknik özelliklere baktığımızda, Xiaomi Mi Play’de 5.84 inç, 1080 x 2280 piksel ekran, MediaTek P35 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3000 mAh kapasiteli pil, microUSB şarj portu, arkaya yerleştirilmiş parmak izi sensörünü görüyoruz. Arkadaki kameralar 12 megapiksel 2 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Xiaomi daha önce çentiksiz ekrana sahip amiral gemisi telefonu Mi Mix 3‘ü çıkarmıştı. O cihazda ön kamera mekanik düzenek sayesinde kaydırılarak açılıyordu. Mi Play ise çentik ve geniş ekran çerçevesiyle biraz daha alt segmente hitap ediyor. 1099 yuan ya da 160 dolara denk gelen fiyatı da bunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER