Manşetler

Samsung Galaxy A8s tanıtıldı: Ekrana yerleşik kameralı ilk akıllı telefon

samsung galaxy a8s

Samsung, ekrana yerleştirilmiş kamera taşıyan ilk akıllı telefonu çıkaran üretici oluyor. Şirket, Çin’de Samsung Galaxy A8s modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Ön siparişler 20 Aralık’ta alınmaya başlanacak.

Samsung Galaxy A8s fiyatı ve çıkış tarihi gibi bilgiler henüz netlik kazanmadı. Ancak çok büyük ihtimalle, Çin’deki kullanıcılar telefonlarını Honor View 20, yani bir başka ekrana gömülü kamera taşıyan akıllı telefon çıkmadan önce satın alabilir olacak.

Sol üst köşesinde kamera için küçük bir delik barındıran Samsung Galaxy A8s’in Infinity-O ekranı, 2340 x 1080 Full HD+ çözünürlük ve 19.5:9 görüntü oranına sahip. Yuvarlatılmış köşeleri nedeniyle Samsung, köşeden köşeye uzunluğun 6.2 inçe indiğini söylüyor. Halbuki ekran teknik olarak 6.4 inç olarak listeleniyor.

samsung galaxy a8s

Qualcomm Snapdragon 710 işlemciyle çalışan bu telefonun 6 GB ya da 8 GB RAM’li versiyonları satılacak. 128 GB dahili hafıza ise microSD kart yuvası sayesinde daha da genişletilebilecek.

Arkada üç lensli kamera sistemi var. 24 megapiksel ana kameraya ek olarak, 10 megapiksel 120 derece ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksellik derinlik algılama görevli kamera bulunuyor.

samsung galaxy a8s

Samsung Galaxy A8s’in mavi, yeşil ve gri renk seçenekleri geliyor. Android telefonun Çin dışındaki diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER