Teknoloji

Honor View 20 de delikli ekran ile gelecek

honor view 20

Huawei ve Samsung, sadece ön kamera için yuvarlak delik barındıran, önü tamamen ekranla kaplı telefonlar hazırlarken, diğer şirketler de bu çentiksiz ekran şölenine katılmaya hazırlanıyor. Son olarak, Huawei’nin bir iştiraki olan Honor’dan, “delikli ekran” barındıran bir cihazın tanıtımı geldi. Şirketin yakında beklenen View 20 ya da V20 adını taşıyacak telefonun, “All-View Display” olarak adlandırılan ekranında, 4.5mm çapında bir küçük kamera deliği bulunacak.

İlginçtir ki, lens buraya “bir elmas gibi”, ekranın altına yerleştiriliyor. Sonuç olarak ekranın yapısını bozmuyor. Honor’un deyimiyle, bu delik geleneksel bir delik değil.

Honor View 20
Görsel: Engadget

Xiaomi’nin ocak ayında çıkarmaya hazırlandığı telefon gibi, Honor View 20 de 48 megapiksel arka kamera barındıracak. Hatta Honor, bu kameranın Sony’nin IMX586 CMOS sensörünü barındıracağını söyledi. Yüksek piksel sayısı özellikle iyi aydınlatılmış ortamlarda verimli olacaktır. Ancak karanlıkta da, piksel birleştirme teknikler sayesinde dört adet 0.8 mikron genişlikli pikseli birleştirip 1.6 mikron genişlikli pikseller elde etmek mümkün olacaktır. Diğer bir deyişle, düşük ışıkta da 12 megapiksel, düzgün görünen fotoğraflar çekilebilecektir.

Honor’un Xiaomi’nin 48 megapiksel kamera sistemine göre bir avantajı, çift sinirsel işlem ve çift görüntü işaret işlem birimli Kirin 980 yongaset barındırması olacaktır. Mate 20 Pro’daki gibi performans artışı ve düşük ışıkta mükemmel fotoğrafların çekiminin yanı sıra, bu yonga sayesinde “48 MP AI HDR” modu da hayata geçecek. Böylelikle yüksek çözünürlüklü ve yapay zekânın gücünden yararlanan 48 megapiksellik fotoğraflar çekilecektir. Aslına bakarsanız, bu tanımlama çok fazla ayrıntı vermiyor. Bu nedenle telefonun çıkmasını ve gerçek hayattan kareleri beklemek gerekiyor. Ön kamera için konuşacak olursak, küçük bir deliğin yer alması, diyafram açıklığı değerine yönelik bir tehdit oluşturuyor.

honor view 20
Honor View 20 ile çekilen örnek fotoğraf | Görsel: Engadget

Bunlara ek olarak Honor, View 20’nin “Link Turbo” adı verilen bir özellikle geleceğini belirtiyor. Yapay zekâ destekli bu özellik Wi-Fi ve 4G şebekelerinden aynı anda indirmeye izin vererek en yüksek verimi elde etmeyi sağlayacak. Öte yandan telefon, biri yavaşladığında diğerine geçerek Wi-Fi ile 4G arasında dönüşümlü şekilde çalışacak. Wi-Fi bağlantısının tıkandığı çoğu yerde 4G’ye geçiş yaparak bağlantının düzgün tutulmasını sağlayacak. Tersi de geçerli olacak.

Honor, bugün Hong Kong’da düzenlediği etkinlikte Honor View 20’de yer alacak All-View Display adlı ekranı gösterdi. Ancak View 20’nin resmi tanıtımı 26 Aralık tarihinde, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek bir etkinlikte gerçekleştirilecek. Daha sonra 22 Ocak’ta da Paris’te, telefonun küresel lansmanı yapılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER