Manşetler

Xiaomi Mi Mix 3 tanıtıldı: 10 GB RAM seçeneği ve 5G desteği bir arada

xiaomi mi mix 3 5g

Xiaomi ön panelin neredeyse tamamının ekranla kaplı olduğu telefonların yolunu Mi Mix serisiyle açmıştı. Çinli üreticinin açtığı bu yoldan zamanla akıllı telefon pazarının büyük isimleri de dahil olmak üzere hemen hemen tüm üreticiler yürümüştü. Xiaomi Mi Mix 3 ile “tam ekran” yolculuğunda yeni bir dönemi başlatmayı amaçlıyor.

Xiaomi tarafından tanıtım öncesi yapılan paylaşımlar, ekran-kasa oranının yüzde 90’ın üstüne çıkacağının ipucunu vermişti. Bunu gerçekleştirmek için kızaklı bir mekanizma kullanan Xiaomi, çift ön kamerayı buraya yerleştirmiş. Böylelikle kızak kapalı olduğunda yüzde 93.4’lük bir ekran-kara oranına ulaşmak mümkün oluyor.

Manyetik olarak işleyen kızaklı mekanizmanın dayanıklılığı konusunda akıllara bazı soru işaretleri gelse de, Xiaomi’den yapılan açıklamada dayanıklılığı ölçmek için mekanizmanın 300 bin defa kapatılıp açıldığı belirtildi. Kızaklı mekanizma gelen aramaları yanıtlamak veya bir uygulamayı başlatmak için de kullanılabiliyor.

xiaomi mi mix 3Mi Mix 3’ün kasası 7000 serisi alüminyum bileşimi ve konik seramik arka panelin birleşiminden oluşuyor. Akıllı telefon için kullanıcılara yeşil, siyah ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Buna ek olarak, telefonun “Forbidden City Palace Museum” (Yasak Şehir Saray Müzesi) adını taşıyan özel versiyonu, 10 GB RAM taşımasıyla dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi Mix 3, Qualcomm Snapdragon 845 yonga setiyle geliyor. Bu yonga setine eşlik eden RAM kapasiteleri 6, 8 ve 10 GB olarak sıralanıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Telefona enerjisini veren 3850 mAh kapasiteli pil hem hızlı hem de kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor. Akıllı telefonun kutusundan 10W şarj adaptörü çıkıyor.

Mi Mix 3’ün arkasındaki ana kamera modülünde 12 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. 1.4 mikron piksellik ana lens, hızlı çift piksel otomatik odaklama özelliğine sahip. 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ise 2x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Sahne tanıma, portre modu gibi yapay zekâ destekli özellikler de Mi Mix 3’ün kamerasında mevcut.

Kızaklı mekanizmaya yerleştirilen ön kamera modülünde ise 24 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. İkinci sensörün varlığıyla portre modunda özçekimler yapılabiliyor. Ana kamera ise gece çekimlerinde daha aydınlık kareler yakalamayı vadediyor.

Xiaomi Mi Mix 3, 10 GB bağlantı seçeneği dışında dikkat çeken başka bir özelliğe daha sahip. Akıllı telefonun 5G şebekesini destekleyen bir versiyonu da 2019’un başlarında satışa sunulacak.

Xiaomi Mi Mix 3 Çin’de ön siparişe çıktı

Xiaomi Mi Mix 3 için Çin’de ön sipariş dönemi başladı. Akıllı telefonun 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyonu için 3299 yuan (2703 TL) ödemek gerekiyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı isteyenler ise 3999 yuan (3277 TL) ödeyecek. 10 GB RAM’e sahip “Yasak Şehir” versiyonunun fiyat etiketinde ise 4999 yuan (4097 TL) yazıyor. Xiaomi Mi Mix 3’ün Çin dışındaki ülkelerde en az yüzde 20 oranında daha yüksek fiyatlarla satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER