Teknoloji

Xiaomi HyperOS’i geniş bir cihaz yelpazesi için sunacak

xiaomi hyperos

Xiaomi, bu ayın sonlarına doğru, sadece Çin’e özel kalmayacak olan yeni işletim sistemi HyperOS‘i resmi olarak lanse edecek. Bu yeni işletim sistemi, Xiaomi, Redmi ve POCO’nun belirli modelleri için kullanıma sunulacak ve MIUI’nin yerini alacak. İlk olarak Xiaomi’nin 14 serisi ile birlikte gelmesi beklenen Android tabanlı Xiaomi HyperOS için bir destek listesi yayınlandı. Bu tahmini liste, geçmiş güncelleme sözleri ve cihaz yılları temel alınarak hazırlanmış olup, resmi olmayan bir liste olarak nitelendirildi.

Xiaomi HyperOS’nin Desteklediği Cihazlar

Listeye göre, Xiaomi HyperOS aşağıdaki Xiaomi, Redmi ve POCO akıllı telefon modelleri ile uyumlu olacak:

  • Xiaomi: Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13 Lite ve daha birçok model
  • Poco: POCO F5 Pro, POCO F5, POCO F4 GT, POCO F4, POCO F3, POCO F3 GT ve diğer modeller
  • Redmi: Redmi K40, Redmi K40S, Redmi K40 Pro / Pro+, Redmi K40 Gaming, Redmi K50, Redmi K50i ve diğerleri

Yukarıda belirtilen cihaz modellerinin dışında Xiaomi MIX ve Xiaomi Civi serileri, Xiaomi Pad 5 ve Pad 6 serileri de HyperOS güncellemesini alacak. Aynı şekilde, Redmi Note serileri ve Redmi 10, Redmi 11 ve Redmi 12 serileri de bu güncellemeyi alacak cihazlar arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin bu yeni işletim sistemini getirmesi, kullanıcılarına daha akıcı ve optimize edilmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, Xiaomi’nin geniş cihaz yelpazesi ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan HyperOS, markanın yazılım alanındaki yeniliklerini ve geliştirmelerini yansıtıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER