Teknoloji

Xiaomi 12S Ultra Sony ile birlikte geliştirilen 1 inç sensörle gelecek

xiaomi 12s ultra sony imx 989

Akıllı telefon kameraları alanındaki rekabetin son yıllarda piksel sayısından diğer niteliklere kaydığını görüyoruz. Sensör boyutları da rekabetin arttığı noktalardan bir tanesi. Çoğu telefonda nispeten zayıf sensörler kullanılır, bunun bir nedeni de telefonun küçük gövdesine büyük kamera bileşenlerini sığdırmanın zor olmasıdır. Xiaomi, yakında çıkacak amiral gemisi Xiaomi 12S Ultra ile birlikte bu alanda önemli bir sıçrama yapmaya hazırlanıyor.

Android Authority tarafından Weibo’da tespit edilen bir gönderiye göre, 12S Ultra Sony ile birlikte geliştirilen, IMX 989 adlı 1 inçlik bir sensör içerecek. Bu, Samsung Galaxy S22 Ultra‘nın ana kamera modülündeki 1/1.33 inç tipi sensörden yaklaşık 1,7 kat daha fazla yüzey alanının bulunması demektir. Ayrıca, Sony’nin 1300 Amerikan doları tutarında olan ve bir kompakt makineye yakın boyutları bulunan Cyber-shot RX100 VII‘sinde yer alanla aynı boyutlarda bir sensördür.

Sony dahil hiç kimse 1 inçlik sensöre sahip akıllı telefon kameralarına şimdiye kadar erişemedi. Xperia Pro-I’de bu boyutta bir sensör bulunuyor, ancak bunu kısmen kullanıyor. Eklenen daha büyük boyutlu sensör, daha fazla sayıda piksel ve daha büyük boyutlu optikler, özellikle düşük ışıkta daha küçük boyutlu, geleneksel akıllı telefon kameralarına göre önemli görüntü kalitesi avantajları sunuyor.

sony imx 989

Xiaomi sadece IMX 989 sensör ile sınırlı kalmıyor. Şirket, daha önce uzun zaman boyunca Huawei ile iş birliği yapan Leica ile yeni bir iş ortaklığı kurdu. Aslında geleneksel kamera üreticilerinin akıllı telefon üreticileriyle yaptığı iş birlikleri, kamerada bir markanın bulunmasından ve pazarlama faaliyetlerinde öne çıkarılan bir unsur olmaktan öte geçmedi. Xiaomi CEO’su Lei Jun, Xiaomi ve Sony’nin yeni sensörü geliştirmek için 15 milyon dolarlık maliyeti paylaştıklarını söyledi.

Daha önce Xiaomi 12 ve 12 Pro modellerini Türkiye’ye getirmiş olan Xiaomi’nin 12S Ultra’yı da ülkemize getireceğini tahmin ediyoruz. Ancak yüksek fiyatı nedeniyle herkesin kolaylıkla erişebileceği bir akıllı telefon olmayacaktır. Xiaomi 12S Ultra, 4 Temmuz’da yerel saatle 19.00’da, Türkiye saatiyle 14.00’te tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER