Manşetler

Sony RX100 yeni modeliyle vlog çekenleri mutlu edecek

sony rx100 vii

Sony RX100 VI modelini geçen yıl çıkarmasına rağmen yeni bir kamera modeliyle tüketicilerin karşısına çıktı. Sony RX100 VII, ya da tam adıyla Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII geçen yılın modelinin üstüne dikkat çekici bir yenilik ekliyor.

Yeni model, harici mikrofon portuna sahip olan ilk RX100 modeli olma özelliğini taşıyor. Bu özellik uzun zamandır talep edilen bir özellikti. Aynı zamanda Sony’nin A6400 ve A9 modelleriyle tanıttığı gerçek zamanlı izleme ve gerçek zamanlı göz otomatik odak sistemleri de geliyor.

RX100 VII’deki lens, geçen yılın modelindekiyle aynı: 8.3 kat optik yakınlaştırma imkanı sunan, f/2.8-4.5 diyafram açıklıklı, 24-200mm zum lens. 20 megapiksel, 1 inç sensör ise, A9’da full-frame versiyonu bulunan ve aynı teknolojiyi kullanan yığın sensöre yükseltiliyor.

Ayrıca Tekil Burst Çekimi Sürüş Modu olarak adlandırılan, deklanşöre tek bir basışta saniyede 90 kareye varan hızda art arda yedi fotoğraf çekebilen mod da ekleniyor. Bu mod fotoğraflara istedikleri sahneyi yakalamaları için daha dazla esneklik sunacaktır.

Sony RX100 VII ile harici mikrofon kullanım imkanı

Ne var ki, en önemli yenilik 3.5mm mikrofon portunun eklenmesi oluyor. Böylelikle içerik üreticileri Sony RX100 VII’yi video kaydı için her şeyi içinde barındıran eksiksiz bir paket olarak kullanabilecekler. Kameranın dahili mikrofonuyla zayıf sonuçların elde edilmesinin önüne de geçilmiş olacak.

sony rx100 vii

Sony, RX100 VII’nin özellikle vlog çekenlerin hoşuna gideceğini düşünüyor. Şirket RX100 VII’yi içinde kamera, üstünde dahili video ve fotoğraf çekim tuşları barındıran tutacak ve mikrofon bağlantı ayağı ve iki adet şarj edilebilir pil içeren paket olarak da satıyor. Bunu Sony’nin iddia ettiği gibi, zaten RX100 VI’dan daha iyi video performansı ve öne çevrilebilen döndürülebilir ekranıyla birleştirdiğinizde, ortaya rahat taşınabilir ve güçlü bir vlog aygıtı çıkıyor.

Sony RX100 VII, Ağustos 2019 sonlarında satışa sunulacak. Sadece kameranın fiyatı 1200 dolar olarak belirlendi. Sony, sözünü ettiğimiz kamera tutacak paketini ise 2019’un daha da ilerleyen zamanlarında 1300 dolarlık yurt dışı fiyatıyla sunacak. Ayrıca yurt dışında ön siparişler alınmaya başlandı.

İLGİLİ HABERLER