Teknoloji

Xbox Home arayüzü yenileniyor: Microsoft’tan kullanıcıları sevindirecek özellikler

xbox home ui

Microsoft, Xbox Home arayüzünde kullanıcı deneyimini iyileştirmek için önemli bir adım atıyor. Yaklaşık bir yıldır Xbox Series X / S ve Xbox One konsollarına yönelik olarak test edilen bu yenilikler, kullanıcılara daha geniş bir arka plan alanı ve mağaza, arama ve ayarlar gibi özelliklere daha hızlı erişim sağlayacak şekilde tasarlandı.

Yeni Xbox Home deneyimi, Xbox deneyimleri için kıdemli ürün yöneticisi Ivy Krislov’un açıklamasına göre, çarşamba gününden itibaren “tüm Xbox konsollarının bir alt kümesine” sunulmaya başlanıyor. Bu, bazı kullanıcıların bu yeniliklere ulaşmak için biraz daha beklemesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu yenilikler arasında en çok dikkat çeken özellik, kullanıcıların arka planı daha rahat görebilmesi için döşeli arayüzün daha aşağıya taşındığı yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü olacak. Microsoft, arka planı hâlâ kaplayan yeni bir arayüz üzerinde çalışmalar yapmıştı, ancak Xbox kullanıcılarından gelen geri bildirimler, farklı bir deneyim arzusunu ortaya koydu.

Krislov, “Xbox Insider’lara üzerinde çalıştığımızı ilk gösterdiğimizde, geri bildirimlerinizi net bir şekilde duyduk – özel arka planları veya oyun sanatını daha fazla göstermek için daha fazla alan, daha hızlı navigasyon seçenekleri ve daha fazla kişiselleştirme istiyordunuz” diyor.

Döşeme boyutları artık daha küçük ve Microsoft, belirli oyunların ve uygulamaların üzerine geldiğinizde arka planı güncelleyen yeni bir duyarlı oyun sanatı özelliği ekledi.

Ana home arayüzünün üzerinde, oyun ve uygulama kütüphanesine, Microsoft Store’a, Xbox Game Pass’e, arama ve ayarlarına hızlı erişim sağlayan yeni bir yüzen kullanıcı arayüzü bulunuyor. Bu hızlı erişim menüsü, oyun kütüphanenize veya ayarlara daha hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlıyor.

Arayüzün geri kalanını aşağıya doğru kaydırdığınızda, yeni küratörlü ve kişiselleştirilmiş listeler ve arkadaşlar ve topluluk güncellemeleri için widget benzeri bir arayüz fark edeceksiniz. Microsoft’un ilk Xbox Home UI testleri, bu deneyimin devasa bir Game Pass reklamı gibi hissettirdi, ancak sabitlenmiş oyunlar ve Quick Resume gibi gruplarla özelleştirme yeteneği, deneyimi çok daha kişiselleştirilmiş hâle getiriyor.

Microsoft, yeni kullanıcı arayüzünü önümüzdeki haftalarda yayınlamaya başlayacak ve Xbox konsolunuz güncellemeyi aldığında, özelleştirme seçeneklerini tam olarak nasıl istediğinizi ayarlamak için bir yolculuğa çıkabileceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER