Eğlence

Microsoft 2023’te gelecek yeni Xbox Home kullanıcı arayüzünü test etmeye başladı

microsoft xbox home ui
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, 2023’te herkesin kullanımına sunulacak olan Xbox Home UI’deki yeni değişiklikleri test etmeye başlıyor. Değişiklikler, Xbox oyunlarını ve uygulamalarını bulmayı veya ayarlar arayüzü gibi alanlarda gezinmeyi kolaylaştırmak için düzen ve tasarımda ince ayarları içerecek. Microsoft, 2023’te yeni Xbox Home UI’sini kullanıma sunmadan önce önümüzdeki aylarda çeşitli Xbox Home deneyleri de yapacak.

Xbox deneyimlerinden sorumlu kıdemli ürün müdürü Ivy Krislov, “Oyuncularımızın en çok zaman geçirdikleri yerin Xbox ana sayfası olduğunu biliyoruz ve burası çok kişisel bir alan” diyor. “Ayrıca, deneyiminizi hızlı ve tanıdık tutarken burada nasıl daha iyi yapabileceğimizi her zaman dinleyebileceğimizi ve öğrenebileceğimizi de biliyoruz. Bununla birlikte, daha kişiselleştirilmiş bir ana ekran deneyiminin nasıl oluşturulacağını öğrenmek ve en popüler trendlerden bazılarını ve hayran isteklerini ele almak için aylarca sürecek bir deney serisini başlatıyoruz.”

Alpha Skip-Ahead halkasındaki rastgele bir Xbox Insider alt kümesi, bu hafta içinde Xbox Home deneylerinden bazılarına erişebilecek. Önizleme güncellemelerinin ilk turu, Xbox Home’un üst kısmında, son zamanlarda oynanan olağan oyunları ve uygulamaları içeren yeni bir “geri atlama” satırı içeriyor. En son kullanılan uygulama veya oyun için artık daha büyük bir kutucuğun olmadığını ve arayüzün Microsoft’un Xbox TV uygulamasına daha çok benzediğini fark edeceksiniz.

xbox home ui

Ayrıca bu Xbox TV uygulamasının bir arama işlevi ve ayarlara hızlı erişimi vardır. Microsoft, her ikisini de ana Xbox Home konsolu kullanıcı arayüzüne getiriyor. Her zamanki “Oyunlarım ve uygulamalarım” kutucuğunun yanı sıra Microsoft Store’a erişim için sabitlenmiş bir kutucuk da bulunuyor. Ne yazık ki, reklam kutucuğu hâlâ mevcuttur ve Xbox Ana ekranına sabitlenmiş görünüyor.

Aşağı kaydırdığınızda, Microsoft oynadığınız oyunlara dayalı olarak küratörlü kategoriler ve öneriler gösterecek. Bu, geliştirilmiş düzenlerle birlikte daha tutarlı bir tasarım olmalıdır.

Xbox kullanıcıları, daha fazla dinamik duvar kağıdı gösterme, reklamları kaldırma ve Xbox Giriş ekranı için daha fazla özelleştirilebilirlik sunmaya odaklanma önerileriyle birlikte aylardır Xbox Home arayüzünü yeniden tasarlaması için Microsoft’tan taleplerde bulunuyor. Bu yeni tasarım, tüm bu taleplerin hepsini henüz tam olarak karşılamıyor, ancak daha fazla özelleştirilebilir hâle getirebilecek daha fazla ince ayar için yapmak için daha şirketin önünde aylar bulunuyor.

Krislov, “Bu deneyimin olabileceğinin en iyisi olmasını sağlamak istiyoruz ve doğru yapmanın biraz zaman alacağını biliyoruz, bu yüzden yavaş yavaş kullanıma sunacağız ve süreç boyunca yineleyeceğiz.” diyor. “Girişlerinizle, 2023’te bu yeni, daha iyi Home deneyimini başlatmayı dört gözle bekliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER