Teknoloji

Microsoft Windows 11 ile hibrit çalışmanın geleceğini 5 Nisan’da anlatacak

windows 11 hibrit çalışma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yıl Microsoft, yalnızca yeni nesil Windows’u ortaya çıkarmakla kalmadı, geçen sonbaharda Windows 11’i piyasaya sürerek bu konuda ne kadar hızlı davrandığını gösterdi. Şimdiyse “Hybrid Work, Powered by Windows” olarak nitelendirdiği, Windows platformunun “heyecan verici geleceğini” tartışmak için başka bir önizleme etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

5 Nisan’da Türkiye saatiyle 18.00’de gerçekleşecek olan etkinlik, hem cihazda hem de bulutta Microsoft’un güvenlik, üretkenlik ve yönetim özelliklerini gösterecek ve Windows yöneticisi Panos Panay’ın sunumuyla düzenlenecek.

Etkinlik sayfası Microsoft’un neleri göstereceği konusunda fazla bir şey söylemiyor. Üstelik Microsoft daha önce bununla ilgili olarak fazla konuşmadı. Ancak şirketin, ofisin bir mekandan daha çok fikir niteliği taşıdığı işletmeler için üzerinde çalıştığı hibrit çalışma çözümleri ve güvenlik araçları hakkında birçok ipucu verdiğini gördük. Buna bir web tarayıcısı aracılığıyla eriştiğiniz, bulut bilgisayarlar için Windows 365 abonelikleri, artık Loop adını taşıyan, Microsoft Office uygulamaları için Fluid tasarım çerçevesinin kullanıma sunulması ve Microsoft Teams ile toplantıların geleceğine ilişkin ayrıntılı bir vizyonun sunulması da dahildir.

Geçen yıl CEO Satya Nadella, “Hibrit çalışma, neslimizde nasıl çalıştığımıza dair en büyük değişimi temsil ediyor. Ve insanları, yerleri ve süreçleri kapsayan yeni bir işletim modeli gerektirecek.” Konuyla ilgili LinkedIn gönderisinde, garip bir şekilde oluşturulmuş avatarlarla dolu bir metaverse toplantısının ekran görüntüsü vardı ve Nadella o zamandan beri bu terime tekrar tekrar atıfta bulunuyor. Bu nedenle nisan ayının hemen başında gerçekleştirilecek sunumda, bunun ne derecede ortaya çıkıp çıkmadığını görmek ilginç olacak. Ayrıca Microsoft Mesh ile ilgili yeni haberlerin verilip verilmediğine kulak kesileceğiz.

Microsoft’un 5 Nisan’daki Windows etkinliği ile ilgili önemli haberler ve gelişmeler, etkinlik zamanı geldiğinde Teknoblog’da ve sosyal medya hesaplarımızda olacak.

İLGİLİ HABERLER