Teknoloji

Windows 365 ticari ve kurumsal paketleri açıklandı, işte TL cinsinden fiyatlar

microsoft windows 365
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft pazartesi günü itibarıyla işletmelerin bir web tarayıcısı aracılığıyla Windows 10 veya Windows 11 çalıştırmasına olanak tanıyan bir bulut bilgisayar kurulumu olan Windows 365 için erişimi açtı. Geçtiğimiz temmuz ayında açıklandığı gibi, bulut bilgisayarı işletmelerin farklı cihazlarda çalışabilen ve anında açılan bir bilgisayar deneyimiyle hibrit ve uzaktan çalışmayı desteklemesinin bir yolu olarak nitelendiriliyor.

Duyurudan sonra Microsoft, iki CPU, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına eşdeğer bir bulut PC örneğine erişmek için kullanıcı başına aylık ₺297,40 fiyatlandırma seçeneğini açıklamıştı. Servisin kullanıma sunulmasıyla birlikte, eksiksiz bir Windows 365 fiyatlandırma sayfası yayınlandı. Bu sayfada daha fazla paket, iş için (300 veya daha az lisans) veya kurumsal düzeyde abonelik seçenekleri gösteriliyor.

Kullanıcı başına fiyatlandırma benzer seviyede olsa da; daha fazla CPU, RAM, depolama ve (iş paketleri için) bant genişliği içerecek şekilde büyüyen paketlerde küçük farklılıklar bulunuyor. Halihazırda bir Windows 10 Professional lisansı kullanıyorsanız, en ucuz kurulum (bir vCPU, 2 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 12 GB bant genişliği) kullanıcı başına aylık ₺169,90’den ve lisans olmadan ₺203,90’den başlıyor.

windows 365

Windows 365 içinde sekiz CPU’lu seçenekler de var

Dört vCPU, 16 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip bir “Premium” paket, ayda ₺560,70’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Microsoft’un Sık Sorulan Sorular sayfası, kullanıcıların daha fazla güç gerektiren görevlerle karşılaşırlarsa yükseltme yapabileceklerini işaret ediyor.

En güçlü paket, sekiz vCPU, 32 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip bir PC’yi kullanmanın maliyetinin ₺1342,40’den başladığını gösteriyor. Bu, eşdeğer seviyede bir bilgisayar satın almaktan kesinlikle daha ucuzdur. Üstelik açılmaması, bozulması veya çalınması gibi bir sorunla uğraştırmayı gerektirmez. Uzaktan çalışanlar için bu hizmet, yeni bir iş dizüstü bilgisayarının gönderilmesi gerekesinimi ortadan kaldıracaktır. Çalışanlar yalnızca Windows 365.com‘a giriş yaparak bilgisayarlarını kullanmaya başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER