Teknoloji

Microsoft Loop: Hibrit çalışma için yeni Office uygulaması

microsoft loop

Microsoft Loop adını verdiği yeni Office ortak çalışma uygulamasını duyurdu. Şirket bu uygulamayla Fluid Framework vizyonunu bir adım ileriye taşıyor. Microsoft’un yakın zamanlarda gerçekleştirdiği geliştirici etkinliklerinde değindiği Fluid Framework teknolojisiyle kullanıcılar bir içeriğin belli bölümleri üzerinde iş birliği yapabiliyor. Bu bir tablo veya şema olabiliyor.

Örneğin, Outlook’ta oluşturulan bir tablo eğer bir başkası tarafından bir Word belgesine eklenip yeni bilgilerle düzenlenirse otomatik olarak güncelleniyor. Şimdiye kadar bu özellik sadece Office’in çevrimiçi versiyonunda test edilmişti. Loop ise belgeler üzerinde ortak çalışma konusunda çok daha büyük bir hedef doğrultusunda hareket ediyor.

Yeni uygulamanın en önemli parçalarından birisi Loop Bileşenleri. Bu bileşenler Microsoft tarafından “üretkenliğin atomik birimleri” olarak tanımlanıyor. Loop Bileşenleri yeni bir doküman türü olan Loop Sayfaları’nda organize edilebilecek. Look Sayfaları’nda dosya ve bağlantılara da yer verilebilecek. Bu sayfalar yapılandırılmamış Word belgeleri olarak değerlendirilebilir.

Loop Workspaces ise bir projeyle ilgili bileşenlere ve sayfalara bir arada bakmayı sağlıyor. Microsoft’un verdiği bilgiye göre, Workspaces ile üzerinde çalışılan her şeyin takibi kolaylaşacak. Aynı zamanda proje arkadaşlarına da daha hızlı şekilde reaksiyon verilebilecek.

Microsoft Loop hakkında önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi paylaşacak. Ancak bu ara dönemde Loop Bileşenleri’nin Teams, Outlook ve OneNote’un da aralarında bulunduğu Microsoft 365 uygulamalarına gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER