Teknoloji

Windows 11’e sekmeler, yenilenmiş ana sayfa ve favoriler içeren yeni bir Dosya Gezgini

windows 11 dosya gezgini

Microsoft, klasörlere hızlı bir şekilde erişmeyi veya sık kullanılan dosyaları bulmayı kolaylaştıran yenilenmiş bir tasarımla birlikte çok yakında Windows 11 işletim sistemindeki Dosya Gezgini için sekmeleri getiriyor. Çok talep edilen sekmeler özelliği, ilk olarak geçen ay Windows 11 test derlemelerinde görülmüştü. Microsoft, salı günü Windows 11 için gerçekleştirdiği bir karma çalışma etkinliğinde bu özelliği resmileştirdi.

Yenilenmiş Dosya Gezgini tasarımı, tek bir pencerede birden çok klasörde gezinmek için sekmeler ve sekmeleri hareket ettirme yeteneğini içeriyor. Microsoft, ilk olarak Windows 10 uygulamalarındaki sekmeleri Kümeler adlı bir özellik altında test etmeye başlamıştı. Buna Dosya Gezgini içindeki sekmeler için destek de dahildi, ancak şirket bu projeyi iptal etti ve hiçbir zaman Windows 10 kullanıcılarına göstermedi.

windows 11 dosya gezgini

Ayrıca Microsoft, Hızlı Erişim klasörlerini, en son belgeleri ve yeni bir sık kullanılanlar seçeneğini içeren yeni bir Dosya Gezgini ana sayfası da getiriyor. Yakında bir dosyayı sık kullanılanlara eklemek için sağ tıklayabileceksiniz ve dosya, Dosya Gezgini’nin ana sayfasında sabitlenmiş olarak görünecektir. Teams, Outlook ve OneDrive gibi, son kişilere veya uygulamalara göndermenize olanak tanıyan güncellenmiş bir paylaşım iletişim kutusuyla dosyalar için geliştirilmiş paylaşım seçenekleri de mevcuttur.

Bu güncellenmiş Dosya Gezgini’ni ne zaman göreceğimiz belli değil. Microsoft bunları, yolda olan bir dizi Windows 11 geliştirmesinin bir parçası olarak bunu tanıttı. Şirket henüz bir çıkış tarihi vermedi. Microsoft’un birçok yeni Windows 11 özelliği gibi, yenilenen Dosya Gezgini de işletim sistemine aylık bir güncellemeyle gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER