Teknoloji

Windows 10 uygulamalarına sekme özelliği geliyor

Bir Windows bilgisayarıyla internette gezinirken, birden fazla web sitesini ayrı pencerelerde ya da her birini tek bir tarayıcı penceresinde, farklı sekmelerde görüntüleyebilirsiniz. Özellikle ikinci yöntemi tercih ettiğinizde, birden fazla pencereyle masaüstünü fazla kalabalıklaştırmadan web siteleri arasında geçiş yapma şansına sahip olursunuz.

Ancak bir web sayfası, bir Word dokümanı veya PowerPoint sunumunu aynı anda açmak isterseniz, her bir iş için farklı bir pencere açmaya ihtiyacınız var. Görünen o ki, bu durum çok yakında değişiyor.

Microsoft, “Sets” olarak adlandırdığı, Türkçeye “Kümeler” olarak çevirebileceğimiz yeni bir özelliği beta test kullanıcılarına sundu. Aslında “Sets”in bu özelliğin kesin adı olduğunu da belirtelim, ancak özelliğin ne işe yaradığını göstermek açısından mantıklı bir ad olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kümeler özelliği sayesinde kullanıcılar yeni uygulamaları yeni bir pencerede açmak yerine bir sekme içinde açabilecekler. Böylelikle tek bir pencerede sunum, doküman, web sitesi gibi farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak mümkün olacak.

Microsoft, bu özelliğin ilk versiyonunun önümüzdeki birkaç hafta içinde Windows Insider programının üyelerine dağıtılmaya başlanacağını açıkladı. Bu özellikten yararlanan kullanıcılar, sekme alanındaki + düğmesine tıklatarak yeni bir sekme sayfası açabilecekler. Bu sayfadan arama yapmak, bir kısayola tıklatmak veya hangi uygulamayı kullanırsa kullansın, yeni bir içeriği yüklemek mümkün olacak.

Temel olarak Sets, Windows uygulamalarını bir web tarayıcısında sayfa sekmelerini kullanır gibi kullanma imkanın verecek. Microsoft şu anda hangi Windows uygulamalarının destekleneceği konusunda bir bilgi vermiyor. Ancak şirketin hazırladığı sunum videosunda web sayfaları, Word, PowerPoint dokümanları gösteriliyor. Ayrıca Windows Insider kullanıcılarına gönderilen bir iletide oyunlar, dosyalar, web siteleri, notlar ve uygulamalardan bahsediliyor.

İLGİLİ HABERLER