Teknoloji

Microsoft Windows 11’de Dosya Gezgini uygulamasına sekmeleri ekliyor

windows 11 dosya gezgini

Microsoft, Windows 11’deki Dosya Gezgini içinde sekmeleri test etmeye başladı. EarTrumpet adlı bir Windows uygulamasının geliştiricilerinden biri olan Rafael Rivera, Microsoft’un en son Windows 11 test derlemesinde gizlenmiş yeni sekme desteğini keşfetti. Bu özellik, Microsoft’un yakın zamanda Windows 11’de test etmeye başladığı gizli yeniliklerden biri gibi görünüyor.

Windows 11’de Dosya Gezgini’ne sekmelerin eklenmesi, birden çok klasörün tek bir pencerede açılmasına olanak tanır. Microsoft, ilk olarak Windows 10 uygulamalarında sekmeleri, Kümeler adlı bir özellik altında test etmeye başlamıştı. Buna, Dosya Gezgini içindeki sekmeler ve her Windows uygulamasındaki sekmeler için destek dahildi. Ancak Microsoft projeyi iptal etti ve bu özelliği hiçbir zaman Windows 10 kullanıcılarına dağıtmadı.

Ne var ki Microsoft, bu sekme desteğinin bir parçası olarak Dosya Gezgini arayüzünü elden geçiriyor gibi görünmüyor. Windows Dosya Gezgini, işletim sisteminde Windows 95’ten beri mevcut ve çeşitli tasarımcılar son yıllarda onu geliştirmek ve modernize etmek için konseptler oluşturuyor.

Microsoft, Windows 11’de Dosya Gezgini’nde bazı iyileştirmeler yaparken, bir geliştirici daha da ileri giderek yeni bir Dosya Gezgini uygulaması hazırladı. Windows mağazasından edinilebilen bir uygulama olan Files, sekmeleri destekliyor ve temalar ile diğer modern özellikleri içeriyor.

Artık Microsoft’un Dosya Gezgini sekmelerini resmi olarak duyurmasını bekliyoruz. Windows Insider şefi Amanda Langowski geçen ay şirketin, yalnızca Insider’ların denemesine ve hakkında geri bildirim vermesine bilerek olanak sağladıkları özellikler hakkında iletişim kuracağını söylemişti. Sekmeler, Dosya Gezgini için çok istenen bir özellik olduğundan, yakında resmi bir Microsoft duyurusunu görmeyi bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER