Teknoloji

Windows 10’un Dosya Gezgini sekme desteğini test etme fırsatı sunuyor

windows 10 sekmeler

Microsoft geçen yıl her bir uygulama için yeni sekme kullanma imkanını Windows 10’da kullanacağını açıklamıştı. Test kullanıcıları bu deneyimi önceden tatma imkanı bulmuştu.

Şimdi Microsoft, hızlı güncelleme döngüsü içinde yer alan her Windows 10 test kullanıcısına 17618 numaralı sürümle birlikte bunu test etme imkanı veriyor. Bu sürümün en büyük özelliği, Dosya Gezgini içine sekmelerin geliyor olması. Bu özellik, 20 binden fazla oyla kullanıcıların en fazla talep ettiği özelliklerin başında geliyordu. Halbuki Microsoft, daha önce buna Windows’ta yer vermeye sıcak bakmıyordu.

Dosya Gezgini’nin yanı sıra, Not Defteri, Komut Satırı ve PowerShell gibi geleneksel Windows uygulamalarına da sekmeler desteği geliyor. Microsoft Mail, Takvim, OneNote ve MSN News Windows 10 uygulamalarına da sekmeleri getiriyor. Böylelikle Dosya Gezgini’nin yanında, bir başka sekme içinde OneNote ya da Mail’i çalıştırmak mümkün oluyor.

Microsoft bu özelliği Windows Insider test kullanıcılarıyla test etmeye başladı. Şirket, tüm Windows 10 kullanıcılarının bu özellikten ne zaman yararlanmaya başlayabileceğini ise henüz netleştirmedi. Görünen o ki, Microsoft’un Kümeler olarak adlandırdığı sekmeler özelliğinin bazı işlevleri bu yılın ilerleyen zamanlarında gelecek olan Windows 10 güncellemesiyle birlikte sunulacak.

Redstone 5 kod adıyla anılan güncelleme içinde bu özellik, şimdiye kadar gördüğümüz en dikkat çekici yenilik olarak nitelendirilebilir. Microsoft’un Redstone 5 içinde başka yenilikler de sunmasını bekliyoruz. Bunlar da ilerleyen aylarda, gelişim süreci ilerledikçe ortaya çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER