Teknoloji

Windows 10 güncellemesi Microsoft Edge için önemli bir değişiklik getirecek

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft, internet tarayıcısı Edge’de bağlantıların kopyalanıp yapıştırılmasını değiştirecek yeni bir özelliği duyurdu. Link Format adını taşıyan bu özellik, önümüzdeki dönemde yayınlanacak bir Windows 10 güncellemesiyle kullanıcılara sunulacak. Link Format’la kullanıcılar adres çubuğundan kopyalanan bir URL’nin düz metin mi yoksa web bağlantısı mı olarak yapıştırılacağını seçebilecek.

Kullanıcıların bir URL’yi okunabilir ve basit bir formatta yapıştırması için CTRL+V tuş kombinasyonunu kullanması yeterli olacak. URL’nin tamamının düz metin olarak yapıştırılması içinse CTRL+Shift+V tuş kombinasyonundan yararlanılacak. Varsayılan seçenekler Edge’in ayarlar paneli üzerinden değiştirilebilecek.

Link Format özelliği ilk olarak Edge’in adres çubuğundan kopyalanan URL’leri destekleyecek. Ancak Microsoft özelliğin sayfa içi bağlantıları da destekleyebilmesi adına çalışmalarına devam ediyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, yeni özelliğin Edge kullanıcılarının web adreslerini kopyalayıp paylaştırma alışkanlıklarının analiziyle hazırlandığı belirtildi. Şirketin konuyla ilgili blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcıların web tarayıcısından URL kopyalayıp yapıştırırken ne hissettiklerini anlamayı istedik. URL’leri kopyalayıp yapıştırdıklarında neler yaptıklarını anlamayı amaçladık. Nerede sıkıntı yaşadıklarını görmeyi istedik. İnsanların URL’leri daha anlaşılır kılmak veya ekstra unsurları ayıklamak için URL’leri düzenlediklerini fark ettik. Aynı zamanda herkesin bir noktada tam, düz metin URL’yi kopyaladığı şekilde istediğini gördük.

Microsoft’a göre, bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar bağlantılarını tercih ettikleri şekilde kopyalayabilecek ve böylelikle ekstra işlemler için zaman kaybedilmeyecek. Yeni Windows 10 güncellemesinden önce Link Format özelliğini denemek için Edge Canary sürümünün Windows versiyonunu indirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER