Manşetler

WhatsApp sadece bir kez dinlenebilen sesli notları test ediyor

whatsapp iphone

WhatsApp kullanıcılarının kayıt veya tekrar paylaşım olmadan sesli not göndermesini yakında mümkün hâle getirecek. WABetaInfo sitesinin haberine göre, şirket sadece bir kez dinlenebilen sesli notları test ediyor. Bunun sesli not göndermeyi sevenleri mutlu edecek, sesli not almaktan hoşlanmayanları ise üzecek bir özellik olduğu söylenebilir.

WhatsApp’ın test ettiği bu yenilik, sadece bir kez görüntülenebilen fotoğraf veya video göndermeye benzer şekilde işleyecek. Kullanıcılar ses kaydederken, yuvarlak içinde “1” rakamını görecek. Bu ikona dokunulduğunda gönderilen sesli not sadece bir kez dinlenebilecek. Ancak göndericinin de ses kaydını tekrar dinleyemeyeceğini belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, alıcı ses kaydını dinlerken yanlışlıkla sohbeti kapatırsa da ses kaydı yok oluyor.

Sesli notlar son birkaç yıldır iyiden iyiye popüler hâle gelmiş durumda. Bu notların sadece bir kez dinlenebilmesi arkada iz bırakmadan şifre, kart bilgisi veya dedikodu paylaşmak için bir hayli yararlı olabilir.

WhatsApp yeni özelliğini hem iOS hem de Android’de test ediyor

Sadece bir kez dinlenebilen sesli notlar hâlihazırda WhatsApp’ın hem iOS hem de Android uygulamasında test ediliyor. Şu an için beta aşamasında olan teste önümüzdeki dönemde daha fazla kullanıcının dahil edilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER