Manşetler

WhatsApp bir telefonda iki hesap kullanma özelliğini yakında kullanıma sunacak

whatsapp

Birden fazla WhatsApp hesabı bulunanlar yakında tek telefonda iki hesaplarını birden kullanabilecek. Kısacası bu iki hesaba erişim için artık iki telefon birden taşımaya gerek kalmayacak. Bir cihazda iki hesap desteğinden yararlanabilmek için ikinci bir telefon numarasına veya eSIM ya da çift SIM destekli bir telefona sahip olmak gerekiyor.

Hesaplar arasında geçiş yaparken son kullanılan hesaptan çıkış yapmak gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Aynı anda iki hesaba birden erişim sağlayabilmek için uygulamanın Ayarlar sekmesine gitmek ve kullanıcı adının yakındaki ok ikonuna dokunarak “Hesap ekle” seçeneğini bulmak gerekiyor.

Her hesap kendi gizlilik ve bildirim ayarlarına sahip olacak. Dolayısıyla kullanıcılar bir hesapta bildirim alırken diğerinde bildirimleri kapalı tutabilecek. Bunun özellikle ikinci hesabı iş için kullananların fazlasıyla sevebileceği türden bir özellik olduğu söylenebilir.

WhatsApp çoklu hesap desteğini ilk olarak Android’de sunacak

WhatsApp bir süre önce bir hesaba farklı cihazlardan erişme imkanını vermişti. Hesap erişimi konusunda daha önce çok katı bir yaklaşım izleyen şirket, uzun süre boyunca bir hesaba sadece tek bir telefondan ulaşmayı mümkün kılmıştı. Ancak 2021 itibarıyla çoklu cihaz deneyimini keşfetmeye başlayan servis, nisan ayında bir hesabı dört telefonda birden eş zamanlama özelliğini kullanıma sunmuştu. Yeni özellik de ilk olarak Android telefonlarda kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER