Teknoloji

Android kullanıcıları için WhatsApp’ta geçiş anahtarı dönemi başlıyor

whatsapp geçiş anahtarı

Android kullanıcıları artık WhatsApp’ta iki faktörlü SMS doğrulamasının getirdiği güvensizlik ve rahatsızlığa veda edebilir. Meta’nın sahip olduğu şirket, tüm Android kullanıcılarına şifresiz geçiş anahtarı desteği sağlamak üzere olduğunu duyurdu.

Bu yeni güvenlik seçeneği, WhatsApp kullanıcılarının cihazlarının yüz, parmak izi veya PIN güvenliğini kullanarak hesaplarının kilidini açmasını ve hesaplarına erişmesini sağlıyor. Bu gelişme, Google’ın geçtiğimiz hafta kullanıcılarına geçiş anahtarları oluşturma çağrısını takip ediyor.

Geçiş anahtarları daha önce WhatsApp’ın beta kanalında test ediliyordu, ancak şimdi Android’deki uygulamanın düzenli kullanıcılarına geliyor. Meta, söz konusu özelliğin iOS’e gelip gelmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Ancak Android desteği önümüzdeki haftalarda ve aylarda devreye girecek.

WhatsApp geçiş anahtarı ile şifre kaydetme derdini de ortadan kaldırıyor

WhatsApp, geçiş anahtarlarına destek ekleyerek, bir veri ihlalinde çalınabilecek veya kimlik avı ile tehlikeye atılabilecek bir şifreyi ezberlemenin gerek kalmaması yolunda küçük bir adım atıyor. Bu, WhatsApp’ın 2 milyardan fazla kullanıcısının tüm dijital tehditlerden tamamen korunduğu anlamına gelmez, ancak hem iyi şifre alışkanlıklarına sahip olanları hem de şifrelerini “12345” olarak ayarlayanları daha kolay ve güvenli hâle getirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER