Teknoloji

Google’dan geçiş anahtarı kullanımını kolaylaştıracak ve artıracak önemli değişiklik

google geçiş anahtarı

Google kullanıcıların Google hesaplarındaki şifrelerden kurtulmasını ve bunların yerine geçiş anahtarı kullanmasını kolaylaştırıyor. Geçiş anahtarları; cihazlardaki PIN, yüz veya parmak izi doğrulama yöntemlerini kullanarak servislere hızlı, güvenli ve şifresiz şekilde giriş yapmayı mümkün kılıyor. Google geçiş anahtarı kullanımını artırmak için önemli bir değişikliğe gitti.

Bugünden itibaren Google hesabı sahiplerinden, otomatik bir şekilde, hesapları için bir geçiş anahtarı oluşturmaları istenecek. Böylelikle kurulum süreci için hesap ayarları üzerinden manuel olarak geçiş anahtarı girme zorunluluğu ortadan kalkacak.

Teknoloji endüstrisinin büyük çoğunluğu, geçiş anahtarlarını yeni giriş standardı yapmayı hedefliyor. Ancak Google bu konuda sektörün diğer paydaşlarından biraz ayrılıyor ve şifrelerin hayatın bir parçası olmayı sürdüreceğini belirtiyor. Bu nedenle kullanıcılar diledikleri takdirde hesaplarında yine geleneksel şekilde şifreyle oturum açabilecek. Buna ek olarak, “Mümkün olduğunda şifreyi atla” seçeneğini devredışı bırakarak şifre anahtarlar denklemden tamamen çıkarılabilecek.

Google geçiş anahtarı desteğini 2022’de ürün ve servislerine eklemeye başlamıştı

Google geçiş anahtarı desteğini geçtiğimiz yıl Workspace ve Cloud hesapları ile Chrome internet tarayıcısının da aralarında bulunduğu bir dizi ürününe eklemişti. Pek çok popüler internet sitesinin ve uygulamanın da geçiş anahtarlarını desteklediğini veya bu doğrultuda çalıştığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER