Teknoloji

WhatsApp’tan yeni özellikler: Hareketli çıkartmalar, QR kod desteği, masaüstünde koyu mod

whatsapp koyu mod

WhatsApp, genel yapıları itibarıyla sade ancak oldukça popüler olan uygulamalarına yeni özellikler ekliyor. Telegram, WeChat ve iMessage gibi servislerde kullanılan hareketli çıkartmalar, son güncellemeyle WhatsApp’a da geliyor. WhatsApp mart ayında mobil cihazlara getirdiği koyu mod desteğinin kapsama alanını genişletirken, kullanıcılarının işini kolaylaştıracak başka yenilikler de sunuyor.

Söz konusu yeniliklerden birisi profiller için QR kod desteği. Artık her WhatsApp hesabının bir QR kodu olacak. Bu kod sayesinde kişileri adres defterine manuel olarak eklemek yerine kodu taratmak yetecek. Facebook’un diğer servislerinde bir süredir sunduğu bu özellik, sonunda WhatsApp’ta da kullanıcılarla buluşuyor.

Grup video görüşmeleri, son zamanların yükselen trendleri arasında yer alıyor. Küresel koronavirüs salgınının başlamasının ardından bu alandaki imkanlarını geliştiren WhatsApp, son güncelleme paketinde de grup video görüşmelerini ihmal etmemiş. Artık grup sohbetlerinde kullanıcılar katılımcılardan birinin görüntüsünün üstüne dokunduklarında o kişinin ekrandaki görüntüsü büyüyecek. Buna ek olarak, toplam katılımcı sayısının 8 veya daha az olduğu gruplarda tek dokunuşla görüntülü sohbet başlatılabilecek.

Koyu mod desteğinin kapsama alanına masaüstü ve web uygulamaları da eklenirken, WhatsApp’ın Durum özelliğine artık KaiOS platformunun yüklü olduğu cihazlar üzerinden de erişilebileceği belirtildi.

WhatsApp masaüstü için koyu mod desteğini, grup video görüşmedeki iyileştirmeleri ve KaiOS için durum desteğini hemen dağıtıma çıkardı. Hareketli çıkartmalar ve profil QR kodları içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER