Manşetler

WhatsApp kullanıcılarının merakla beklediği koyu mod nihayet geldi

WhatsApp bugün itibarıyla iOS ve Android uygulamalarına koyu mod özelliğini getirdi. Her iki işletim sisteminde bu özellik aylar boyu beta test sürecinde bulunuyordu. WhatsApp koyu mod bugün itibarıyla tüm kullanıcılara açılmış oldu.

Eğer iOS 13 veya Android 10 yüklü bir cihaz kullanıyorsanız ve sistem genelinde koyu mod etkin durumdaysa, WhatsApp da otomatik olarak koyu görünümde olacaktır. Android 9 kullanıcıları ise yeni gelen koyu görünümü WhatsApp ayarları menüsü içinden etkinleştirebilirler.

Facebook, WhatsApp koyu modu üzerinde birtakım oynamalar yaparak bunun telefonun ekran parlaklığını azaltmasını da sağlıyor. WhatsApp adına açıklama yapan bir temsilci, “Testler sırasında saf siyah ve beyazın birleştirilmesinin göz yorgunluğuna yol açabilecek yüksek kontrast oluşturduğunu tespit ettik.” dedi. “Dolayısıyla bunun yerine, ekranın parlaklığını düşüren, parlamayı azaltan, kontrast ve okunabilirliği artıran özel bir koyu gri arka plan ve kirli beyaz bir rengi fark edeceksiniz.”

WhatsApp koyu mod üzerinde oynamalar yaptı

WhatsApp karanlık görünüm iOS cihazlarında genel olarak saf siyah, Android cihazlarda ise koyu gri tonlarında olacak. Bu özellik uzun zamandır bekleniyordu. WhatsApp da hazırladığı tanıtım videosunda, telefonlarına gözlerini kısarak bakan insanları göstererek bunun farkında olduğunu belli ediyor. “Merhaba Karanlık” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir başlık taşıyan video, Paul Simon’ın “The Sound of Silence” adlı parçasının daha önce yayınlanmamış bir versiyonunu da içeriyor.

whatsapp koyu mod ios

WhatsApp güncellemesini Apple App Store veya Google Play Store‘dan indirerek koyu mod özelliğini hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER