Teknoloji

WhatsApp’tan ağ trafiğini rahatlatacak Durum bölümü değişikliği

whatsapp kesintisi nedeni
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evde vakit geçirmeye, evden çalışmaya ve eğitime yönlendirilirken, ağ trafiğinde yaşanan sıkışıklıkların üstesinden gelmek için farklı şirketler tarafından çeşitli tedbirler alınıyor. WhatsApp da durum bölümünde paylaşılan video içerikler için bu yönde bir adım atıyor.

Netflix, YouTube, Amazon ve Apple gibi şirketlerin içerik yayın servislerindeki bit hızını düşürerek görüntü kalitesini aşağı çektiğini, bu şekilde ağ trafiğinin sıkışmasını önlemeye çalıştıklarını görmüştük. WhatsApp, benzer düşünceyle yola çıkarak “Durum” bölümünde bu tarz bir önlem aldı.

WhatsApp Durum bölümünde video paylaşım süresi kısıtlanıyor

Durum bölümünden paylaşılan videoların sadece ilk 15 saniyesi alınacak. Bu değişiklik ilk kez WABetaInfo sitesi tarafından keşfedildi. Bir kullanıcı 15 saniyeden daha uzun bir video yüklemeye çalışırsa, uygulamada, “Duruma gönderilen videolar ilk 15 saniyesine kırpılacak.” şeklinde bir uyarı gösteriliyor. Kaynağın belirttiğine göre, bu değişiklik Hindistan’da uygulamaya geçti. Haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, Türkiye’de video paylaşım süre sınırı hâlâ 30 saniye olduğunu gördük.

Bu arada WhatsApp uygulaması, durum bölümünde paylaşacağınız videonun hangi 15 saniyelik bölümünü belirleme imkanını size sunuyor.

İLGİLİ HABERLER