Eğlence

Amazon ve Apple da yayınlarında görüntü kalitesini azaltıyor

amazon prime video

Netflix ve YouTube‘dan sonra, Amazon ve Apple’dan da Avrupa’da video yayın kalitesini düşürme adımları geldi. Bu şirketler, geniş bant şebekeler üzerindeki yüklenmeyi görüntü kalitesini azaltarak kısmayı hedefliyor.

Amazon adına konuşan bir yetkili, “Kovid-19 sayesinde evde tam zamanlı olarak birçok insanla artan internet talebini karşılayabilmelerini sağlamak için telekom hizmetlerinin dikkatli yönetimi ihtiyacını destekliyoruz.” dedi. “Prime Video, ağ tıkanıklığını azaltmak için gerektiğinde yerel yetkililer ve internet servis sağlayıcıları ile birlikte çalışmaktadır.”

Amazon şu anda bit hızını Avrupa’da düşürüyor, ancak ABD ve dünya çapındaki diğer ülkelerde de durumu gözlüyor. Şirket, bant genişliği probleminin yaşanabileceği diğer yerlerde de benzer adımı atmaya hazır durumda. Amazon Prime Video’nun aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 200’den fazla ülkede, 150 milyonu aşkın abonesi bulunuyor. Amazon sözcüsü, yayınlarda bit hızını düşürmenin yanı sıra, müşterileri için yayın kalitesini belirli bir seviyede tutmayı sürdürdüklerini de dile getirdi.

Apple ise Avrupa genelinde Apple TV Plus servisinin yayın kalitesinde azaltmaya gitmeye karar verdi. 1 Kasım’da yurt dışında kullanıma sunulan Apple’ın yayın servisi henüz Türkiye’ye gelmedi. Apple, TV Plus’ta yayın kalitesini ve yüksek bit hızını öne çıkarıyor. 9to5Mac’in belirttiğine göre, video kalitesindeki azaltma belirgin bir seviyede bulunuyor.

Daha çok insan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için evde kalmak zorunda ve bu durum da geniş bant şebekelerine olan talebi artırıyor. Bu nedenle Netflix ve Prime Video gibi yayın servisleri ya da YouTube ve Twitch gibi video ve online oyun servisleri geniş bant internet bağlantısı üzerinde büyük etki yapıyor. Buna bir de evden çalışan veya eğitim gören kullanıcıların yarattığı trafiği eklemek gerekiyor. Bunların hepsi şebekeler üzerinde çeşitli yavaşlamalara ve sıkışıklıklara neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER