Teknoloji

Twitter’ın yeni CEO’su kulislerde konuşuluyor

x ceo linda yaccarino

Twitter’ın yeni CEO’sunu belirlemek üzere olan Elon Musk, seçimini birkaç hafta içinde açıklamayı planlıyor. Söylentilere göre bu isim, şu an NBCUniversal’in reklam ve ortaklıklar başkanı olan Linda Yaccarino olacak.

Wall Street Journal’ın haberine göre Yaccarino, CEO pozisyonu için “görüşmelerde” bulunuyor ve Musk’ın bu görevi ona verme “planları” olduğu belirtiliyor. Yaccarino’nun sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Twitter ise basın sorularına karşı sessizliğini koruyor.

Yaccarino’nun bu pozisyonu istediği ve çevresiyle bu konudaki isteğini paylaştığı biliniyor. Reklam dünyasında isminin CEO olarak anılması kulislerde konuşuluyor. Yaccarino, Miami’deki “Possible” reklam konferansında Musk’ı ağırlamış ve NBC’nin önümüzdeki Olimpiyatlar için Twitter ile ortaklık kurma heyecanını dile getiren bir dizi tweet atmıştı.

Musk, cuma günü paylaştığı tweet’te, yeni CEO’nun yaklaşık altı hafta içinde göreve başlamasının ardından “yürütme başkanı & CTO olarak görev yapmaya geçeceğini, ürün, yazılım ve sistem operasyonlarını denetleyeceğini” belirtti. Bu, CEO’nun hemen hemen tamamen işe odaklanacağı anlamına geliyor ki, bu konuda Yaccarino’nun yetkinliği tartışılmaz. Çok milyar dolarlık bir reklam işini yönetiyor ve platforma yeniden yatırım yapılması gerektiğine ikna edilmesi gereken CMO’lar arasında oldukça saygı görüyor.

İLGİLİ HABERLER