Manşetler

Elon Musk: Twitter’ın yeni CEO’su 6 hafta içinde göreve başlayacak

elon musk twitter

Elon Musk Twitter CEO’luğunu bırakma sözünü yakında yerine getirmeye hazırlanıyor. Eksantrik milyarder, mikro blog servisinin yeni CEO’sunun yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacağını açıkladı. Yeni CEO’nun adını açıklamayan Musk, görevi bir kadının üstleneceğini belirtmekle yetindi. Musk, yönetim kurulu başkanı ve teknoloji şefliği görevlerine devam edeceğini; ürün, yazılım ve sistem operasyonlarıyla ilgileneceğini belirtti.

Musk’ın açıklamasından kısa bir süre sonra The Wall Street Journal’da çıkan bir haberde NBCUniversal’ın reklam şefi Linda Yaccarino’nun Twitter CEO’luğu için en güçlü aday olduğu iddia edildi. Yaccarino için “reklamın etkinliğini ölçmek için daha iyi yollar bulmanın savunucusu” ifadesi kullanılırken, Yaccarino’nun Musk ile pek çok koşulda anlaştığı ifade edildi.

İkili daha önce reklam sektörüyle ilgili etkinliklerde bir arada boy göstermiş, Yaccarino bu etkinliklerde Musk ile benzer görüşleri dile getirdi. NBCUniversal ile Twitter arasında önemli iş birlikleri bulunuyor. ABD’de olimpiyat oyunlarının resmi yayıncısı olan NBC, son olarak Paris 2024 videolarının Twitter’da paylaşılacağını açıklamıştı. Yaccarino bir süre önce Musk’a “Periscope’u geri getir” çağrısı yapmış ve bunun yeni bir iş birliği fikri olduğunu belirtmişti.

Elon Musk Twitter CEO’luğu için anket gerçekleştirmişti

Elon Musk Twitter CEO’luğunu bırakıp bırakmaması konusunda bir anket düzenlemiş ve anketten çıkan sonuca saygı göstereceğini açıklamıştı. Bunun için bir takvim paylaşmayan Musk, “görevi alacak kadar aptal birini bulduğunda” görevi bırakacağını belirtmişti. Twitter’ın sahibi kendisinin yazılım ve sunucu ekipleriyle ilgileneceğini de daha önceden açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER