Teknoloji

Twitter tweet yanıtları aralarında reklam gösterimini test ediyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter akışınız içinde normalden daha fazla reklam görürseniz, şaşırmayın. The Verge, Twitter’ın belirli bir tweet’e verilen yanıtlarda reklam görüntüleyen bir biçimi test ettiğini yazdı.

Twitter’da Gelirler Ürün Lideri olarak görev yapan Bruce Falk’ın belirttiğine göre, teste katılanlar bir tweet’e verilen birinci, üçüncü veya sekizinci yanıtın altında reklamlar görecekler. Deneme dünya çapında gerçekleştiriliyor ve hem Android hem de iOS kullanıcıları için geçerlidir.

Falck, reklam biçiminin değer ürettiğini, içerik oluşturucular ve reklamverenler için teşvikleri uyumlu hale getirdiğini söyledi. Ancak, bunun kesinlikle kullanıma sunulacak bir konsept olmadığını da dile getirdi. Twitter, önümüzdeki ayları bu formatın ne kadar iyi performans gösterdiğini ve topluluğu nasıl etkilediğini görmek için reklamların sıklığını, düzenlerini ve diğer yönlerini test ederek geçirecek. Bu, elbette, reklamverenler için yararlı olabilir, ancak Twitter kullanıcıları için daha fazla rahatsızlığa da yol açabilir.

Bu, muhtemelen görmek isteyeceğiniz türden bir Twitter testi değildir, ancak şaşırtıcı da sayılmamalı. Twitter, hem kendisi hem de en üretken kullanıcıları için Blue adlı abonelik modelinden Bahşiş Kutusu adlı bağış sistemine kadar uzanan yeni gelir kaynakları bulmaya yönelmiş durumda. Yanıtlardaki reklamlar yalnızca Twitter’ın kârlılığını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda sponsorlu Instagram ve TikTok gönderilerinden para kazanmaya alışmış içerik oluşturucuları da cezbedecektir.

İLGİLİ HABERLER