Manşetler

Twitter Blue duyuruldu; yurt dışında abone alımı başladı

twitter microsoft

Twitter, ilk abonelik ürünü olan Twitter Blue’yu kullanıma sunuyor. Aylık bir ücret karşılığında “Tweet’i Geri Al” özelliğinin yanı sıra yeni ve güçlü kullanıcı özellikleri vadediyor. Bununla birlikte, çeşitli sızıntılarla önizlenen ve hatta Twitter iOS uygulamasında uygulama içi satın alma seçeneği olarak görünen abonelik, başlangıçta sadece belirli ülkelerde sunulacak.

Öyle ki, Twitter Blue şu an için sadece Kanada ve Avustralya’da abonelik için açılmış durumda. Kullanıcıların ayda sırasıyla 3.49 Kanada doları veya 4.49 Avustralya doları ödemeleri gerekiyor.

twitter blue

Bazı Twitter kullanıcılarının uzun süredir talep ettiği tweet düzenleme desteği için hâlâ umut olabilir. Ancak bu arzu edilen özellik Twitter Blue’nun bir parçası olmayacak. Bunun yerine, temel biçimde bir tweet’i zaman akışınızda yayınlamadan önce önizlemenize ve gözden geçirmenize izin veren yeni bir “Tweeti Geri Al” seçeneği var. Bunu yapmak için 30 saniyeye kadar zamanınız bulunuyor.

twitter blue tweet'i geri al

Yazımınızı, etiketlerinizi, hashtag’lerinizi ve bunun gibi diğer unsurları geriye dönük olarak kontrol etmeniz gereken süre de özelleştirilebiliyor. Temel olarak, bir tweet’e son bir bakış atma ve ardından farklı bir şekilde ifade etmek istediğinizi fark ettiğiniz bir şey varsa “geri al” düğmesine basmak kullanışlı olabilir. Alternatif olarak, zamanlayıcıyı tamamen atlayabilir ve bunun yerine “Şimdi gönder” seçeneğine basabilirsiniz.

Bu arada Yer İşareti Klasörleri, birçok Twitter kullanıcısının gerçekte orada olduğunu bilmediği yeteneklerden birine yeni düzenleme özellikleri ekliyor. Pek çok insan daha sonra yeniden görmek istedikleri şeyleri işaretlemek için “beğen” düğmesini kullanırken, aslında Twitter ayrı bir listede gizli tutulan yer imleri özelliğini barındırıyor.

yer işaretleri klasörleri

Yer İşareti Klasörleri, Twitter Blue abonelerinin yer işaretlerini düzenlemesine izin verecek. Birden fazla klasör için destek sunulacak, böylece alışveriş listenizden eğlenceli videolara veya okunacak makale önerilerinden veya sevdiğiniz podcast’lere kadar farklı klasörler oluşturabileceksiniz.

Uzun tweet dizileri için Twitter Blue Okuyucu Modu sunuyor

Son olarak, Twitter’da giderek artan uzun ileti dizilerini okumanın zorluğunun üstesinden gelecek yeni bir Okuyucu Modu var. Okuyucu Modu, her birini ayrı bir tweet olarak sunan mevcut kullanıcı arayüzünden ziyade, daha kolay okuma için bu tweet’leri tek bir sayfada toplayacak. Hâlâ satır içi resimler ve diğer içerikler mevcut olacak, beğenmek veya retweetlemek için normal tweet görünümüne geri dönebileceksiniz.

twitter blue okuyucu modu

Twitter, abonelerin, uygulamanın kendisi için yeni renk temalarının yanı sıra ana ekranlarındaki uygulama simgesini özelleştirebilme gibi başka ek özelliklere de sahip olacağını söylüyor. Ayrıca özel Twitter desteğine erişim de olacak.

Bununla birlikte, şirket standart Twitter deneyimi ücretsiz kalacağında ve bunun değişmeyeceğinde ısrarlı görünüyor. Dünyanın geri kalanının ne zaman Twitter Blue abonesi olabileceğine gelince; bu, aboneliğin test edildiği ülkelerde kullanıcıların nasıl tepki vereceğine bağlı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER