Teknoloji

Twitter Blue ile üst sınıf özellikler aylık ücretle sunulabilir

twitter microsoft

Twitter daha önce bazı özellikler için ücretli bir abonelik modeli üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong geçtiğimiz cumartesi günü tweet atarak bunun ne kadara mal olacağı ve buna ne ad verileceğine dair bazı ipuçları paylaştı.

Wong, Twitter Blue’nun aylık 2,99 dolarlık fiyata sahip olacağını, Tweetleri Geri Al özelliği ve yer imi koleksiyonlarını içereceğini söylüyor. Wong, Twitter’ın en yüksek ödeme yapan aboneler için daha az karmaşık, birinci sınıf bir deneyim anlamına gelebileceğini öne sürdüğü kademeli bir abonelik modeli üzerinde çalıştığını da tahmin ediyor.

Twitter’dan bu tahminlerle ilgili bir yorum gelmedi. Ancak şirket genellikle Wong’un yeni özelliklerle ilgili olarak daha önce de yaptığı ve doğru çıkan tahminlerini lansmandan önce onaylamaz veya başka şekilde yorumlamaz.

Twitter, son birkaç hafta içinde çok sayıda yeni ürün duyurusu yaptı. Potansiyel olarak rahatsız edici tweetler için uyarılarını güncelledi, “daha uzun” resimlerin kullanıcıların akışlarında tam olarak görüntülenmesini sağlamak için fotoğraf kırpma algoritmasını geliştirdi ve Android kullanıcılarının direkt mesajlar içinde arama yapabilmesini sağladı. Ayrıca kullanıcıların bazı içerik oluşturuculara, gazetecilere, uzmanlara ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapmasına olanak tanıyan bir Bahşiş Kutusu özelliğini kullanıma sundu. Sonuncusu, bahşişle birlikte hangi kullanıcı bilgilerinin dahil edildiği konusunda bazı gizlilik endişelerini beraberinde getirmişti.

Twitter Blue içinde reklamsız hizmet sunabilir

Ve bu ayın başlarında Twitter, ayda 5 dolarlık abonelik hizmeti karşılığında web sitelerinden reklamları kaldıran bir servis olan Scroll’u satın aldı. Scroll duyurusu ile Twitter, kullanıcılara Twitter beslemelerindeki en çok okunan hikayelerin günlük e-posta özetlerini gönderen bir Scroll hizmeti olan Nuzzel’in da sona ereceğini söyledi.

Wong’un daha sonraki bir tweet’inde belirttiği gibi, şu anda Twitter’daki ürün ekibinde yer alan Scroll’un eski CEO’su Tony Haile, satın alındığı gün attığı bir tweet’te, Scroll’un “yılın ilerleyen zamanlarında daha geniş bir Twitter aboneliğine entegre edileceğini” belirtti. Bu, birinci sınıf bir Twitter ürününün tekliflerinden birinin reklamsız bir deneyim olacağını akıllara getiriyor. Öyle görünüyor ki zorlu tweeter’lar neredeyse düzenlenebilir tweet’ler kadar istediler.

Twitter, pandemi döneminde yüzde 20’lik bir büyüme kaydettiğini duyurmuştu. Henüz ücretli bir Twitter sürümünün ne zaman duyurulacağı veya bundan kimin yararlanabileceğine dair detaylı bilgi yok. Ancak söylentileri ve Twitter’ın yenilikleri çıkarma hızını dikkate alırsak, yakında bununla ilgili duyurular görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER