Teknoloji

Twitter ana akışta gösterilen fotoğrafları kırpmayacak

twitter

Twitter yeni bir değişikliği test ediyor. Mikro blog servisi artık ana akışta gösterilen fotoğrafları kırpmayacak. Bu testten önce Twitter’a yüklenen ve görüntü oranı 16:9 olmayan tüm fotoğraflar kırpılıyordu.

Bu değişiklik önemsiz gibi görünse de, anlamlı bir etki yapabilir. Twitter’ın görsel yönetimi konusunda son yıllarda çeşitli eleştiriler yapılmıştı. Bazı kullanıcılar Twitter’ın görüntü kırpma algoritmasının beyaz insanları Siyahlara kıyasla öne çıkarmıştı.

Ancak artık Twitter’ın iOS veya Android uygulamasını kullananlar, ana akışlarındaki fotoğrafları tam boyutlarıyla görecek. Twitter’ın tasarım şefi Dantley Davis, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu testle yeni yaklaşımımızın daha iyi olup olmadığını görmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca resimli tweet’lerde ‘gördüğünüz anladığınızdır’ deneyimini sağlamak için yapmamız gereken değişiklikleri öğrenmeyi istiyoruz.”

Twitter, aynı zamanda başka bir özelliği daha test ediyor. Kullanıcılar iOS ve Android cihazlarından platforma 4K çözünürlüklü görüntüler yükleyebilecek. Konuyla ilgili ayar, uygulamanın “veri kullanımı” menüsü üzerinden aktif hâle getirilebilecek.

İLGİLİ HABERLER