Teknoloji

Twitter iki faktörlü kimlik denetimi için daha fazla doğrulama yöntemi ekledi

twitter gece modu

twitter iki faktörlü kimlik denetimiTwitter, iki faktörlü kimlik denetimi (2FA) için önemli bir güncelleme yaparak üçüncü taraf uygulamaların kullanılmasına imkan tanımaya başladı. Twitter’ın kimlik doğrulama özelliği olarak adlandırdığı bu servis şimdi, kısa mesajla gönderilen bir kodu girmek yerine, Google Authenticator veya Authy gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanmaya olanak sağlıyor.

SMS tabanlı iki faktörlü kimlik denetimi sistemi tek bir telefon numarasına bağlı olsa da, statik kodlar kullanıyor. Bu da, söz konusu kodların, ilgili cihazdaki mesajlara bir korsan veya üçüncü taraf yazılımlar tarafından izinsiz erişilmesi durumunda açık edilmesine neden olacaktır. Google Authenticator ve benzeri 2FA uygulamalarında ise kodlar 30 saniye gibi bir süreden sonra kayboluyor. Bu da kimlik doğrulama ve hesaba erişim için daha güvenli bir yol sağlıyor.

Twitter’da iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak için hâlâ bir telefon numarasına ihtiyaç bulunuyor. Çünkü bu telefon numarası hesabın kurtarılması için gerekiyor. Twitter, henüz Türkçesi bulunmayan destek sayfasında kullanıcı girişi doğrulama hizmetiyle ilgili bilgi veriyor, üçüncü taraf 2FA uygulamasıyla kullanımın nasıl etkinleştirileceğini, yazılı mesajların nasıl kapatılabileceğini anlatıyor.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/943542421698125824

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER