Ulaşım

Toyota sürücüsüz otomobil teknolojisinin trafiğe açık yollardaki testlerini durdurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toyota surucusuz otomobilUber’in sürücüsüz otomobilinin karıştığı ölümlü trafik kazası, otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışan diğer şirketleri de daha temkinli olmaya itmiş gibi görünüyor. Bu şirketlerden biri olan Toyota sürücüsüz otomobil teknolojisinin trafiğe açık yollardaki testlerini durdurduğunu duyurdu.

Toyota’dan yapılan açıklamada, “Chauffeur” adını taşıyan sistemin yol testlerinin, sistemi taşıyan araçların sorumlu sürücülerinin yaşayabileceği duygusal etkiler nedeniyle askıya alındığı belirtildi. Toyota’nın testleri durdurma kararının ne kadar geçerli olacağı ve bu süreçte otonom sürüş teknolojisinin değerlendirmeden geçip geçmeyeceği ise bilinmiyor.

Uber’in sürücüsüz otomobilin karıştığı kazadaki sorumluluğu hâlâ kesinleşmiş değil. Kazanın meydana geldiği şehrin polis şefi, yaşananlarda Uber’in aracının bir sorumluluğu olmadığına inandığını belirtmişti. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra polis teşkilatı tarafından yapılan başka bir açıklamada ise teşkilatın kazanın sorumlusunu belirlemek gibi bir yükümlülüğünün olmadığı ifade edilmişti.

Toyota sürücüsüz otomobil teknolojisi için Uber ile işbirliğine gittiğini kısa bir süre önce açıklamıştı. Uber’in otonom sürüş teknolojisini Toyota’ya satmak istediği de daha yakın bir tarihte gündeme gelmişti. Yaşanan olayın şirketler arasındaki anlaşmayı riske sokması beklenmese de, tarafların tehlikeyi azaltmak adına yeni adımlarını daha temkinli biçimde atması muhtemel görülüyor.

İLGİLİ HABERLER