Teknoloji

Tinder kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılara açıyor

tinder swipe party
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tinder şu an için sadece Japonya’da kullanımda olan kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Şirket özelliğin dağıtımının önümüzdeki çeyreklerde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Açıklamada kimlik doğrulama özelliğinin ilk etapta gönüllülük esasına göre kullanıma sunulacağının altını çizdi. Uzmanlarla görüş alışverişinde bulunacak olan Tinder, bu şekilde hangi ülke için hangi belgelerin gerekli olduğuna karar verecek.

Tinder yöneticileri sürecin karmaşık ve incelikli olabileceğini vurguladı. Şirket bazı kullanıcıların gerçek dünyadaki kimliklerini bir çevrimiçi platformla paylaşma konusunda ikna edici gerekçelerinin olabileceğini de belirtti. Uygulanacak yaklaşımın adil olması için farklı uzmanlarla çalışmaların sürdüğünün de altı çizildi.

Kimlik doğrulama süreci, Tinder için sunulan en yeni güvenlik güncellemesi oldu. Şirket daha önce de kullanıcılarına potansiyel eşleşmelerinin kimliklerinin gerçekliği için başka kontrol araçları sunmuştu. Sahte bir sanal kimlikle uygulamaya girişi zorlaştıran Tinder, geçmiş kontrolü için de Garbo isimli platformla iş birliğine gitmişti.

İLGİLİ HABERLER