Teknoloji

TikTok dünya genelinde çalışan sayısını azaltıyor

avrupa komisyonu tiktok

TikTok da dünya genelinde teknoloji şirketlerini saran işten çıkarma furyasına katılmış gibi görünüyor. Wired’ın haberine göre; şirket bazı çalışanlarıyla şimdiden yollarını ayırırken, bazılarını da insan kaynakları birimi ile görüşmeye çağırdı.

Haberde şirketin Avrupa ofislerindeki personelin risk altında olduğu belirtilirken, İngiltere ofisinde de farklı birimlerde işten çıkarmaların yapılacağı ifade edildi. ABD’de ise 18 Temmuz günü işe gelen bazı çalışanların görevine sabahın erken saatlerinde son verildiği öğrenildi.

ABD’de işten çıkarılan TikTok çalışanları arasında ByteDance’in Çin dışından transfer ettiği ilk üst düzey yöneticilerden biri olan David Ortiz de bulunuyor. Ortiz, LinkedIn’de yaptığı paylaşımda pozisyonunun yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde kaldırıldığını belirtti.

TikTok şimdiye kadar 100 kişiyi işten çıkardı

Şirket tarafından Wired’a gönderilen açıklamada işten çıkarmalar yalanlanmazken, küresel yapılanma ve işten çıkarmaların nedeni hakkında somut bir bilgi verilmedi. Wired’a konuşan bir şirket çalışanı ise şirketin sadece yeterince katkı sağlamadığına inandığı kişileri işten çıkardığını belirtti. Şimdiye kadar 100 kişinin işten çıkarıldığı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

TikTok, teknoloji sektöründe çalışan sayısını azaltma yoluna giden ilk şirket değil. Tesla, Netflix, Twitter gibi şirketler iş gücünde kesintiye gitmişti. Meta da düşük performanslı çalışanlarıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER